Bengal Cat in the GardenFoto: SXC
Loomad
23. jaanuar 2014, 16:13

Loomade hoiupaik: anname kassid MTÜ-dele või hukkame (15)

Tallinna loomade hoiupaik lubas edaspidi hukata kaks nädalat varjupaigas kohustuslikus karantiinis olnud kodutuid kasse, kui mittetulundusühingud neid endale ei võta.

Tallinna loomade hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva teatas eile õhtul, et asutus on valmis väljastama järgmisel esmaspäeval kassiorganisatsioonidele kuus looma, kes on viibinud varjupaigas kohustusliku 14 päeva, mille eest tasub kohalik omavalitsus, teatas ERR uudisteportaal.

Kozõreva tõi ka välja, et juhul, kui keegi kassidele 27. jaanuari jooksul järgi ei tule, on loomade hoiupaik sunnitud vastu võtma ebapopulaarse otsuse ehk eutaneerima kuus kassi.

Tallinna keskkonnaameti juhataja kohusetäitja Relo Ligi selgitas ERR-i uudisteportaalile, et MTÜ Loomade Hoiupaik sai veterinaar- ja toiduametilt heakskiidu loovutada loomad kõigile soovijatele pärast hoidmist 14 päeva ning seda ka siis, kui loom vajab tervislikust seisundist tulenevalt ravi.

Ravi vajavate kasside puhul antakse inimesele sellekohane kirjalik informatsioon ja inimene kinnitab selle teadmise oma allkirjaga.