Loomad

Pilt on emotsionaalselt häiriv!

Loomakliiniku töötajad leidsid hommikul värava eest puuri surnud kiisuga (90)

LISA KOMMENTAAR

N2. veebruar 2014, 01:13
Uskumatu, kes te siin räägite, et inimesed, kes saavad 400- 600 eurot palka ei jaksa loomaarsti juurde minna..... Kui loom on juba võetud siis see ongi vastutus. Sama nagu lapsedki. Kui vaja võtan väike laenu, aga ega loom siis sellepärast kannatama ei pea. Asi on siiski loomaomaniku suhtumises. Ise saan ka enamvähem sama palju palka ja kõik loomad söövad kvaliteetset toitu ja saavad kõik ussirohud, vaktsiinid, kiibid, kastr,ster jms. Vabandusi leiab alati ja loomakliinikud võimaldavad ka järelmaksuga maksmist kui on suuremad operatsioonid. Tahet peab olema, lahendusi leiab alati. Aga hea on alati vinguda ja süüdistada riiki, loomaarste jne
Kas te poes olete käinud? Kõik ongi ülikallis.
ann30. jaanuar 2014, 02:36
meie kandis on eriti haiged inimesed , siin on väga palju pervosid kes kasse ei salli . poe ääres maja juures näljas kodutud kassipojad , neid valvab seal kohe üks pervert vanamees vahib köögi aknast ja kui keegi üritab neile haletsusest toitu anda ähvardab kohe relvaga ja sõimab neid .
Kommentaator26. jaanuar 2014, 21:26
Olen näinud, kuidas vanamemm kassi vastu rinda surudes nuttis. Raha ei jätkunud isegi visiiditasuks. Aitasin, palju suutsin. Hinnad on ikka kõrged.
Ühinen eelpool oleva kriitikaga Västriku suunal.
Kui26. jaanuar 2014, 16:21
võetakse omale perre loom, olgu see siis, koer, kass, papagoi või muu olend, saab temast pereliige. Täpselt nii, nagu on pereliige ka oma laps, elukaaslane, abikaasa. Kui laps jääb haigeks ja ravikulud on kallid, kas siis jäetakse laps haigla ukse taha?
99926. jaanuar 2014, 13:03
Need, kes vinguvad, et ega ilma rahata kliinik vastu ei võta ja tasuta ei tee jne jne, kas selle pärast jätta oma koduloom surema v? Või visata sinna ukse taha? Ma olen kindel, et kui väga tahta, leiaks iga inimene kuskilt raha. Kui on kodu ja loom, peab ju ikka raha ka olema, mõni inimene, kellelt laenata. Need on nii haledad ettekäänded, alati on võimalus ju. Teine asi see, et kui ikka vinguda ja viriseda, siis paluun ärge võtke neid koduloomi endale! Loom pole mingi mänguasi. Sellega tulevadki KOHUSTUSED ja VÄLJAMINEKUD, millega arvestada tuleb! Samamoodi nagu beebiga. Te ei tee ju last, avastate, et kurat, raha pole hoolitsemiseks ja üles kasvatamiseks ja viskate ta hälliga kliiniku ette -20 kraadiga. Või viskate? Ega ei teagi mõnda lolli... Seega kodulooma võtmine võrdub sama, mis lapse sündimine. Ma ei tea, kahju, et selliseid tablette pole, mis igale inimesele aru pähe paneksid. Normaalsed inimesed nii ei tee. Punkt.
UBL26. jaanuar 2014, 12:33
Loomaarstid pole röövlid?
Minu tuhkru tapsid ära ja maksin veel surnud looma eest ka hingehinda. Juhtub, kuid imelik, et surnud looma eest tuli makstA
marx26. jaanuar 2014, 12:19
Kas teil seal kaameraid valjas ei ole. Voiks asjad natukene ametlikumaks ajada. Selline inimene peaks karistatud saadud.
.. 25. jaanuar 2014, 20:02
.. song kassil ei ole surmatõbi ja see surmapõhjus kindlasti ei olnud.. ikka alajahtumine :( kurb, väga kurb, et selliseid inimesi olemas on kes niimoodi loomadega teevad ja see on ka õige, et loomaarstid võtavad kohutavat raha ja püüavad sulle mida iganes pähe määrida. Mul on kodus 18 aastane kiisu, täiesti terve ja tore loom. Leitud kassipojana poriloigust kusjuures oli ka song. Otsitud kasuema kes üles kasvatada aitas, suuremana tehtud songa op. Kassil kõik hambad suus, korralikult hooldatud ja armastatud pereliige. Loodan, et tal elupäevi veel kauaks jätkub.
Heli25. jaanuar 2014, 19:49
Inimene kes otsustab v6tta omale lemmiklooma. Peab arvestama ka sellega et... kulub ka lemmiku ylapidamiseks raha. Söök... ja isegi arsti visiidiks. Et see on loll vabanus! et v6ibolla tal polnud raha. Iga endast ja lemmikust lugupidav inimene leiab selle!! Loomakesest on mul ääretult kahju. Ja selle kassikese omanik, kes tundis oma kassi ära, ehk on see 6petueks. Elusloom pole asi, et ta lihtsalt kugugile jätta!
to eelmutt / 00:43, 25. jaan 2014 kas sul ei ole habi tulla vordlema kassi loomaga . 25. jaanuar 2014, 16:42
ahhaaa kassi ei tohi LOOMAGA võrrelda!!!
Teine kommija... TEIE SEAL eestis!..aga sina jää nüüd küll SINNA OMA ÕNNEMAALE ja ära võta siin sõna.Ilmselt on sul SEAL suhte puudus ja tuled ülbma, õnnetu "KÕRGEPALGALINE" ORI VÄLISMAAL.
ja25. jaanuar 2014, 16:26
Kallid loomaomanikud palun ärge söötke oma lõigutud (st.steriliseeritud, kastreeritud) lemmikloomi krõbuskitega. Paraku tekitab see toit just lõigutud loomadele põie-ja neeruhaigusi.
muri25. jaanuar 2014, 16:05
Ja üleüldse enne looma võtmist tuleb mõelda, et teda tuleb üleval ka pidada. Ta on elusolend, kes tahab, süüa, juua ja tegelemist jne. Haigeks jäädes ravi. Kui sul ei ole võimalik loomale täisväärtuslikku ei pakkuda, siis tuleks sellele enne tõsiselt mõelda, kui loom endale koju tuua.
muri25. jaanuar 2014, 16:00
Isegi, kui see omanik üritas kassiga arsti juurde minna ja kliinik kinni oli ei õigusta see seda, et ta kassi sinna jättis. Sellised inimesed väärivad vähemalt samasugust käitumist ! Loodan, et kiisu ei piinelnud kaua ja elab nüüd õnnelikku kassielu üle vikerkaaresilla
:(
Kiisusõber !25. jaanuar 2014, 15:29
Fkkk,kui haige inimene see oli ...MA LOODAN ET SEE HAIGE INIMENE LOEB NEID KOMME JA SULLE SOOVINKOGU SÜDAMEST SAMA SAATUST , NII KUIDAS TEISELE NII KA SULLE ENDALE !!!! No ei mahu pähe ...ma ei saa lihtsalt aru ....aidake mõista ,kuidas ja miks üks inimolend nii teeb ???????????
Nõuka ajast mäletan25. jaanuar 2014, 15:13
Et oli RIIKLIK veterinaarkliinik, kust sai ikka imeodavalt osta nii loomade ussirohtu kui kõike muud. Nüüd siis on kõigile selge, et vaene inimene, ehkki tal võib olla hea loomi armastav süda, ei tohigi lemmiklooma pidada, sest ta ei suuda ravikulusid katta:( See luksus jääb rikastele, kes saavad keksida oma kallite tõuloomadega nagu oleks need aksessuaarid!
asd25. jaanuar 2014, 15:10
Loodetavasti teeb keegi selle omanikuga midagi sarnast (-20C juures puuri ööseks). Siis saab aru, mida ta teisel etegi.
No ikka25. jaanuar 2014, 14:23
leidub inimesi, kes iga kord kui mõni artikkel loomadest on, kukub halisema, et inimestest ei kirjuta keegi ja inimesi ei aita keegi jne. jne. Kulla INIMENE, minu meelest on enamus uudised ja artiklid inimestest. Ja on ka igasugu inimesi abistavaid asutusi - vali millist tahad. :P Ja kui sinu arust ei hooli keegi sinu lähedasest, siis ole INIMENE ja aita ise! Mitte ära vingu, et keegi peaks või võiks...
pole sõnu25. jaanuar 2014, 13:49
seda lugu lugedes ja selle imeilusa kassikese surnukeha vaadates tuleb tunne et inimesed jätsid kassi ukse taha lootes et see hommikul arsti poolt ära korjatakse aga ilmselgelt tegu on ohmoonidega kes ei arvestanud, et ka loom võib surnuks külmuda ja nii ta külmuski, nii imeilus kass ja nii kohutav lõpp, loodan et neil inimestel seal linnas südametunnistus vaevaks aastakümneid.
mis 25. jaanuar 2014, 13:13
siin öelda,hilja kahjuks juba.oli siis tõesti kass nii halb või mittetahetud,et ta sellise lõpu ära teenis??
võtad looma,arvesta,et temaga kaasnevad kulutused.loom on ju samamoodi pereliige,sinu vastutusel.ka tema tunneb valu jne.samahästi jätad lapse samuti surema?
ja arstiarved?alati on võimalus laenata kellegilt-kuskilt,rääkida arstidega läbi(saab ka järelmaksuga,arvega vms kui vaid rääkida mis olukord on,kindlasti on mingi lahendus),peaasi,et loomake saaks hoolitsetud.
tundub,et antud juhul oli omanikul lihtsalt po**ui.peaasi,et kaelast ära saaks.
vastik inimene oled kes sa niiviisi tegid.kui sa seda loed,et sul sama saatus tuleks.muidu ei tohi teistele halba soovida aga palun andke andeks,loom on sinust nõrgem,ta ei saa abi paluda ja sõltub sinust,sinu vastutus.sa ajad lihtsalt südame pahaks ja kui sind näeks..teaks,kes sa oled..oleks omakohus sulle kõige parem karistus.seega hoia alt.sest nagu teada,eesti riigile siin pole loota.ja palun,käsi südamel,palun ära võta elusees mitte ühtegi looma.loodetavasti pole sul lapsi ka ega tule.ole palun elulõpuni üksi,tee ühiskonnale teene.või üldse,lahku siit ilmast.sinusuguseid on siin kahjuks liigagi palju.
häbi elada ja eluisu pole.jälle uudis selline tuleb(muidugi on neid juhtumeid hulgi rohkem,kõike ju ei kajastata),jätab süda lööke vahele ja nagu keegi pussitaks noaga südamesse,jätab ikka pikaks ajaks jälje hinge ja südamesse.ei tahagi enam siin sellises ühiskonnas elada.vastikvastikvastik!
ja andku Jumal,et kiisuke paremas kohas on.kohas kus keegi talle halba ei tee ega piina.sama ka kõigile teistele väärkoheldud jms loomadele,kes elust lahkunud.ja palvetan ka nende eest kes vaevlevad tänavatel ja varjupaikades.igaüks nendest väärib armastavat,sooja kodu,kus ta on tahetud ja teda koheldakse kui elusolendit,pereliiget.ja seda üle maailma.
kust tuleb mõistus nt koerakutsikas elusalt põlema panna?kust tuleb mõistus koer sabast keerutades maja katuselt alla visata?jällegi,vastikvastikvastik.et seda mitte taluda ja näha,laseks endale vabalt kuuli pähe.
vahest lihtsalt vaatan neid pilte,kes varjupaigas on,vaatan teda ja tekib küsimus,et mille eest??millega sa,kullake,selle ära oled teeninud,miks ei ole temal päris OMA kodu.
loomaomanik25. jaanuar 2014, 13:08
Antud juhtumikohta ei ole mul sõnu... ainult võimetu viha selle inimese suhtes, kes loomakese nii jättis.
Aga rääkides loomaarstidest, siis mina küll ei usu, et keegi neist tasuta nõus aitama on. Üldse imestan kust need hinnad võetakse. Viimati oma kutsiga arstil käies, sain ebameeldiva üllatuse osaliseks, kus pool arvest oli: visiiditasu 15 euri, konsultatsioon 5 euri, protseduuritasu 10 euri. Mis mõttes? Koera vaatas arst vaid 10 min ja tegi turjale ühe süsti (selle süsti oleks ma ise ka osanud teha, kui oleksin teadnud, et nad 10 euri selle ühe sutsaka eest võtavad). Ma ei mõista siiani neid hindu, mina ei teeni 10 minutiga 30 euri. Need hinnad on põhjendamatult suured.
See ongi25. jaanuar 2014, 13:06
Memm25. jaanuar 2014, 13:06
Västriku loomakliinikus käies maksin visiiditasu ja tasu konsultatsiooi eest ja arsti diagnoos selle raha eest oli et tema ei tea mis loomal viga on.
Teine kord Västriku loomakliinikus.Kass ja 2 kuune kassipoeg jäid haigeks.Käpad ja pool pead paistes.Loomad väga nõrgad,Tahtsid teha röntgenit kas pole luumurde,Ei teinud, küsisin kas arvate et peksan kodus kasse vastu seina.Sain mingeid süste.Loomad nõrgad,Suust tuli ila.Hakkasin marutaudi kartma.Vanem kass oli 2a tagasi vaktsineeritud..Siis vaktsineeriti igal aastal.Ütlesid et võib olla ei tea jne.Panimegi need kassikesed magama seal kliinikus.Marutaudi loomulikult polnud ja teine loomaarst ütles et tegu oli mingi nakkusega.Siiamaani on kassidest hirmus kahju ja usk loomaarstidesse täielikult kadunud.Loomulikult ei käi ma enam Västriku kliinikus.
Veel kasside jooksuaega edasi lükkav rohi maksab erinevates kliinikutes 5 EU kuni 15 EU karp.ST.sama rohi .No kas pole nöörimine.
Aga kui loom on võetud ravin terveks kas või kõhu kõrvalt.
Liisi25. jaanuar 2014, 13:01
Issand jumal, mida te halisete, et kliinikud nii kallid on? Selle peale oleks pidanud juba enne looma võtmist mõtlema! Mille jaoks võtate looma, kui ülal pidada ei suuda? Ja selliste inimeste pärast vaesed loomad surema peavadki...
Aidata?25. jaanuar 2014, 12:51
Ei kommenteeri looma õue jätmist, aga soov "aidata" käib ikka väga kõrge hinna eest. Meie kassi raviks kulunud raha eest oleks saanud osta pea pool hobust ja see on rahaliset ikka väga suur kulu.
Noor25. jaanuar 2014, 12:49
Kahju kassikesest! Loomaarsti jutt aga tundub natukene silmakirjalik. Ei tehta su loomaga suurlinnade loomakliinikutes midagi, kui ei ole raha maksta. Kõige nõmedam on aga see, et inimene, kes saab 400-600 eurot palka, tõesti ei jaksa loomaarsti juurde minna, eriti erakorraliselt. Visiiditasu on juba 15-25 eurot, mis siis veel rääkida, kui looma tuleb opereerida. Endal on tuttavate hulgas neid opereeritud loomi küll ja rohkegi. Ühe suurema koera uuringutele kulus krooniajal üle 5000 ja lõpptulemus oli ikkagi kurb, sest loom suri enne vea leidmist. Tean ka mitut kassi, kelle opereeritud korduvalt mingeid neeru- või põiekive, kes siis ka lõpuks ikkagi üle vikerkaare läksid. Ei teagi, kas liigse solgutamise tõttu või lõpuks ikkagi kividesse. Mõnele võib tunduda ehk südametu, kuid isiklikult sellisel juhul lõpetaksin juba looma piinad, mitte ei opereeriks teist korduvalt ja korduvalt. Mingil põhjusel on mul isiklikult kuulda olnud vaid halbu kogemusi suurlinnade loomaarstidega, et uuritakse ja puuritakse, kuid mingit tulemust lõpuks ikkagi pole. Arvan, et siin mängid rolli äriline aspekt ja asjaolu, et loomaomanikel puudub arstidega personaalne suhe - oledki neil üks lüli liinil. Enda perekonna loomi ravib väikese koha loomaarst, kes sõidab vajadusel ise kohalegi ja on olnud juhuseid, kus ostab ise linnast vajalikud rohudki välja. Samas teab ta ka meie loomi lähedalt! Vot selline arst siis, aga õnneks pole loomadel olnud nii suuri probleeme, et oleks vaja lõigata ja uuringuid teha.
Loomade võtmisel peab arvestama sellega, et haigused eksisteerivad ja tuleks mõelda, kas probleemi tekkides on võimalik abi endale osta! Mitte saada, vaid OSTA. Antud juhul oli tegu noore kassiga, kellel oli song, selle likvideerimiseks oleks saanud ju pikemaajliselt raha koguda või siis laenata sõpradelt ja tuttavatelt, sest ega selline häda pole häbiasi. Oleksin isiklikult küll valmis enda tuttavaid aitama, kui keegi minult abi paluks.
tipsi25. jaanuar 2014, 11:58
looma mõrtsukas vangi!!!
Jah25. jaanuar 2014, 11:55
See on kurb ja julm, mis juhtus, kuid las loomatohtrid siis annavad teada, et kus need nn vähem kindlustatud oma armsaid lemmikuid siis ravida saavad vähema tasu eest. Tehke mingi abiliin jne. Ravimise hinnad on tõesti räiged ja kui inimestel ei jää raha enda jaokski ...
Mõni muidugi ravib oma lemmikut viimsegi sendi eest, kuid mingil hetkel tuleb ju piir ette ka. Pead (kasvõi pisarsilmi) valima, et kas enda või lemmiklooma elu ...
Kahjuks riik siinkohal ei aita kuidagi.
mardi25. jaanuar 2014, 11:39
Tibu25. jaanuar 2014, 11:29
to Karlos25. jaanuar 2014, 11:28
mitte armsa kiisu , vaid surnud kassi omanik .
Rix25. jaanuar 2014, 10:29
Värdjad,mitte inimesed!
to: 7- lapse ema25. jaanuar 2014, 10:04
me teame, et sa oled pooletoobine "kangelas" ema. ja et said soome rahva kulule elama mindud. ela seal ja tunne muret soome elu-olu pärast. siia sind keegi tagasi ei oota ja sinu arvamusi vajame veel vähem. ja kui analüüsida sinu sõnakasutusi, siis... vaesed lapsed.
Jah25. jaanuar 2014, 09:56
See käitumine kiisuga pole õigustatud aga olete ikka ühed röövlid küll! Tean, sest olen telgi taga.
karlos25. jaanuar 2014, 09:40
selle armsa kiisu omanik kui loed seda,kas sul süümekaid ei ole.küll siis t
targad25. jaanuar 2014, 09:09
poleks ja välja pidanud jätma sinna, aga sina kes sa geenius kirjutad, et kui raha pole ärge võtke loomi, mis nüüd on loomapidamine ka rikaste lõbu v ? sa mine ja vaata kui haigelt kõrged hinnad on looma ravidel, ja paljud loomaarstid tahavad lihtsalt teenida ja mõtlevad asju välja et saaks rohkem teha, meil näiteks taheti väikest songa kutsikal kohe lõikama hakata
Vello25. jaanuar 2014, 08:53
suured lemmiklooma pidajad . kui teil on kas , siis voiks ka natukene zooloogilisi teadmisi arendada . 20 kraadi kulma pole kassile mingi kulm . kassi ei tapaks ka 40 kraadine kulm . 20 kraadiga tunneb kass veel end usna mugavalt . surma pohjuseks ei olnud kindlasti kulmumine . see kass jaetigi sinna juba surnuna , lihtsal pohjusel , et maa jaas ja ametliku matmise jaoks puudus raha .
raivo25. jaanuar 2014, 08:16
meil peaks olema teenus,kus ilma liigseid küsimusi loomad tasuta magama pandaks.siis jääksid ära need loomade piinamised,metsa sidumised jne.ja magama panek on hummaansem,kui looma solgutamine jne.praegu on kõik ainult suur äri ilma inimlikuseta
röövlitütar ronia25. jaanuar 2014, 08:12
heasüdamlik tõpratohter võiks siia oma teenuste hinnakirja lisada. ja just sellepärast see kass sinna ka jäeti.
Hall kardinal25. jaanuar 2014, 07:31
Seniilsed penskar-kassimammad! Valitsuse programm näeb ette, et peagi võtame ka teilt pensioni ära nagu invaliididelgi. Siis leiate ennast samuti kliinikute uste tagant kärvanutena.
25. jaanuar 2014, 06:59
"loomaarstid ei ole röövlid ning on valmis neid alati aitama"
Iga viimne kui tšekk, mille olen loomakliinikust mistahes teenuse eest saanud, viitab vastupidisele.
mis25. jaanuar 2014, 06:33
ISSAND KUI ÕUDNE, ISSAND KUI ÕUDNE!25. jaanuar 2014, 06:27
issand, kui õudne! Kas Eesti President ei peaks mitte valitsuse kriisikomisjoni kokku kutsuma?
7 -e lapse ema25. jaanuar 2014, 06:26
Te olete ikka täisVÄRDJAD seal eestis ! Alles uputasite täitsa normaalse koera kuhugile basseini , nüüd siis topitakse kasse juba puuri ja näljutatakse surnuks ! Hea , et me õigel ajal saime Soome tulema ! Ega sellised ansipi orjad võivad väga ohtlikuks osutuda ja peagi inimesi hakata ründama !
no kuri25. jaanuar 2014, 04:35
Ma saan aru Sul raha ei ole...aga viia ööseks kass puuris külmakätte????...kannatanud siis hommikuni
..käi perse inimene...käi perse...
Ohjah25. jaanuar 2014, 02:25
Ja sellepärast ma loodangi vahetevahel, et meteoriit pühib meid eksistensist ära. Sellest ajast peale kui tööstuslik areng hakkas oleme me ainult sitta keeranud ja jumalat mänginud. Te võite arvata, et te ei oleks selliseks asjaks suutelised, või isegi millekskiks hullemaks, aga kurb tõsi on see, et meis igas ühes on selline pool peidus, lihtsalt tuleb "ON" nupp üles leida. Ja see idioot kes jätab looma -20 C välja tuleks paljalt riita riputada ja ära kastreerida. Kui sa leiad, et sul on õigus elu võtta, siis ma leian, et 50.cal sobiks sulle täpselt kahe silma vahele.
maailm on hukka minemas.25. jaanuar 2014, 01:43
Meedias jahutakse aina loomalugusid, et oi oi. Öigussysteemis aga saavadtöelised loomapiinajad öigust. Milleks seda tolmu yles keerutada. Kas ei ole millestki kirjutada??? Jutuaineks pakun näljas ja kylmas olevaid kaasmaalasi, eriti laste olukorda. Ma ei ole loomavihkaja, aga lolliks ka ei lähe nende pärast.
klii25. jaanuar 2014, 01:32
Ma käisin koera hammastega loomaarstil Soomes,arve oli 3000 eur.Mul hea tuttav ytles selle peale ,et see on ainult raha ja nii see on.kui sinu pereliige on haige ,siis sa annad köik selle eest ,et ta terveks saaks.
eriline totakas 25. jaanuar 2014, 01:31
no ikka eriline omanik peab olemas kes sellise külmaga jätab looma õue sunuks külmuma see ju lihtsalt idioot mitte mingi omanik täielik mõrvar ju lausa
Urmas25. jaanuar 2014, 01:15
Iga lõigu vahel on reklaam. Lahe, tere tulemast kapitalismus. Minge põrgu. Kassist ikka kahju.
loomaomanik25. jaanuar 2014, 01:06
Issand, kui alatud te olete!
Iga inimese enda valik on see, kuidas ta elab! Kui oled looma võtnud, oled võtnud endale vastutuse kellegi eest hoolitseda! Surnud joodikutest sadu artikleid ja ausaltöeldes, kui minul lähedane sureks ja õhtuleht aknast sisse roniks - see oleks ebameeldiv (tavaline vanaduse surm). Inimesi ei vii ju keegi haigla uksetaha puuriga?
Elu on elu, olgu see siis lapse/vanavanemate/vanemate/loomade - lähedaste eest peab hoolitsema.
Kas kasvatust on tõesti nii vähe?
to eelmutt25. jaanuar 2014, 00:43
kas sul ei ole habi tulla vordlema kassi loomaga . ise oled paras loom .
eelmuth25. jaanuar 2014, 00:36
Ma ei usu et kass ära külmus.Pigem suri mõne haiguse tõttu.Siis peaks metsas kõik loomad pakasega ära surema.
Kindel on see et puur nüüd kassile kuidagi kasuks ka ei tulnud.
täiesti mõttetu25. jaanuar 2014, 00:06
igast surnust kassist teha artikkel......viige need kassid Hannah! juurde (tema eestipärane nimi Hanna ei ole peen) .
Njah25. jaanuar 2014, 00:05
Loomaarsti vastuvõtu hinnad on ikka hiiglama suured. Nädalavahetustel isegi 30eurot. Natuke nagu liiale läinud või mis. Paljude loomad ei satu lehte vaid surevad kodudes, sest ravida pole omanikul lihtsalt raha. Tallinnas ei tea ma küll kedagi, kes looma tasuta ravima hakkab. Kui keegi teab, siis hüüdke välja. Nii mõnigi loom saaks ehk abi. Kuna mul on palju loomi, siis tuleb nendega ikka veterinaari juures käia. Summad on aga ikka tõsiselt suureks muutunud. Ikka väga. Alla kolmekohalise numbrita ei pääse ja harva kui esimeseks numbriks on üks. Kuna minu loomad saavad veterinaari külastada, siis arved on kui naljanumbrid. Hoian neid alles ja näitan ka teistele. Müstika, ma ütlen, müstika. Vaata ja imesta, mida suudetakse suureks ajada. Füsioloogiline lahus on 3x kallim kui apteegis, siis veel kanüüli paigaldamise tasu, siis maksad selle aja eest kui loom tilguti all on, sest loomulikult kasutad sa nende pinda jne., jne. Ja usu, nad ei koonerda materialidega, sest need materialid saab mitmekordselt looma omaniku arvele lisada. Kasulik pole mitte kokku hoida vaid võimalikult palju ära kasutada.
Selle kõige pärast ei suuda ma looma omanikule näpuga näidata. Tegelikult me ju ei tea. Võimalik, et ta käis seal ja ei saanud abi kuna polnud raha. Jättis looma ukse taha, lootuses, et ehk võetakse sisse ja ravitakse terveks. Kahjuks keegi ei leidnud looma enne kui oli juba hilja. Ei tea, keegi ei tea.
Jaanus25. jaanuar 2014, 00:03
Kui kassiga muud teha ei taha , kui ainult magama panna , siis tooge minu juurde , kui raha ei ole saab ilma rahata kui teil selle vastu midagi ei ole .
kurb24. jaanuar 2014, 23:59
esikaane lugu;))))))siin on olnud juttu ka kodututest kes on surnuks külmunud,aga seda pole esikaanel küll kajastatud,aga Eestis inimelul polegi ju väärtust!!!!
To Jaanus24. jaanuar 2014, 23:57
Arvan , et sel kassil puudus lihtsalt haigekassa .
24. jaanuar 2014, 23:51
Vabandage, aga kui te võtate endale ükskõik millise kodulooma, siis tahestahtmata tuleb ju arvestada, et sellega kaasnevad kulutused. Mida siin viriseda, et kallis on, loomulikult on- kõik siin ilmas on kallis, aga kui sa enda loomast hoolid, siis sa ju leiad selle raha, et osta ravimeid jne...minuarust selle üle on lausa kohatu viriseda, et peab loomaga arstil käima ja raha maksma....
s24. jaanuar 2014, 23:24
Käisin oma meriseaga loomaarsti juures. Arve oli 60 eurot! Lihtsalt teadmiseks, et kui lähete loomaarsti juurde, siis võtke rahakott puuga seljas kaasa.
loomaomanik24. jaanuar 2014, 22:58
Ülikoolikliinikumis**** Vabandust - kiiresti kirjutasin :D
loomaomanik24. jaanuar 2014, 22:57
ÕUDNE! Ma vihkan selliseid inimesi! Milleks te võtate endale looma, kui ei suuda tema eest hoolitseda? Minul on puhas tõukoer, mõlemad käpad on murtud, kuid ravitud! Ja vot, enam isegi ei mäleta, kuidas ise tol ajal elasin, aga oma pereliiget kuskile uksetaha külmuma jätta - vot ei oleks südant! Kui ravida ei jaksa, siis magama panemine on ka võimalik - kordades odavam, kui ravi. Minu ravikulud olid pea 3000€ (Raviti ülikooli kohvikus - minidele teevad oppe ainult üksikud arstid Eestis). Nutsin ja maksin, aga seeeest on südametunnistus puhas ja naudin aega oma lemmikuga! Loomade puhul peab alati olema valmis hädaolukordadeks. Kui laps haigeks jääb ja vajab spets abi, ehk ravi, mida peab ise tasuma - viid maarjamõisasse ukse taha külmuma? :D
Selliseid tuleb karistada! Inimesed on hooletud ja ei mõtle oma tegudele!!!!!
Vaene kiisu :(
TIIGER24. jaanuar 2014, 22:45
KUULGE KOMMIJAD ÄRGE OTSIGE VABANDUSI ET UMBES PÜÜ[DIS TAHTIS JNE TA LIHTSALT SEE INIMENE TAHTIN SELLEST LOOMAKESEST JULMALT LAHTI SAADA, JÄTTAKS TA ENNAST KOGU ÖÖKS 20 VÕI ENAMA KRAADI KÜLMAGA ÕUE NAGU TA KIISUKESEGA TEGI LOLLAKAS SELLINE NÄEKS ANNAKS IKKA KORRALIKULT KESTA NII ET TOLMAB JA POOLEKS ELUKS VANGI.
tsingu24. jaanuar 2014, 22:41
Pigem arvan et omanik käis seal kliinikumi ukse taga. Öeldi et selline ulmeline summa läheb see opp maksma! Ja omanikul ei old muud midagi teha. Looma armastajad my ass
loomadega24. jaanuar 2014, 22:35
Halloo...ärge otsige siin palun vabandusi !!!!! Ainult vangla aitaks seda kassi omanikku. Mitte üks täies mõistusega olend ei jäta oma looma niimoodi külma kätte!!!!!!!
Masendavad inimesed on siin iga nurga peal.....lihtsalt uskumatu!! Kurb..... :(
24. jaanuar 2014, 22:26
See on ainult jutuks hea, et aitame igal juhul. Ega ikka ei aita küll kui raha ei ole. Ja kui raha on, siis maksad ka eimillegi eest ja abi ei saa. Meie kass hakkas mõned aastad tagasi järsku köhima. Lihtsalt köhiski vahetpidamata, ei söönud ja oli loid. Arvasime, et äkki on kalakont kurgus vms. Mure oli suur. Olime hetkel mõlemad töötud (MASU), aga viisime ikka kassi loomaarsti juurde, et ei saa ju lasta loomal kannatada. Arst isegi mitte ei puutunud kassi, kukkus riiulist ravimeid pakkuma, mida me võiksime kassile anda. Soovitas looma ööseks kliinikusse tilguti alla jätta jms. Ussirohu kohta ma küsisin, et kas ikka on tark tegu hagusest nõrgale loomale ussirohtu soovitada? Ahjaa, ega vist ei ole mõttekas küll, vastas arst ja vaatas, mida veel võiks riiulist meile kaela määrida. Kass samal ajal kogu aeg köhis.
Maksime visiiditasu pluss konsultatsiooni pluss toniseeriv toitepasta pluss mingid tabletid ja kokku tuli 500 krooni, mis oli pool töötu kuu abirahast tollal. Kuidas võiks tilguti aidata köha vastu, see oli ka veidi mõistmatu. Viisime kassi koju tagasi ja helistasime sõbrale. Sõber oli natuke suuremate loomade peale spetsialiseerunud loomaarst, kuid hea meelega nõus aitama. Ta soovitas telefoni teel palpeerida ettevaatlikult looma kõhtu ja rindmikku, kui teravat valu ei ole, siis ei tohiks olla tegu kondiga, et lihtsalt köhibki. Võibolla on viirus. Nii oligi, et viirus. Hiljem hakkas köhima teine kass ja nohus olid ka mõlemad. Sõber soovitas raskemalt haiget kassi süstlaga joota, sest vahel on kaslastel kombeks kehva enesetunde korral keelduda söögist ja joogist. Ilma veeta olemine aga võib kahjustada looma neere. Tegimegi nii ja nädala pärast sai kass terveks. Kõike seda nõu oleks küll tahtnud kliinikust saada selle konsultatsioonitasu eest, mis me maksime. Pole vaja vist mainida, et toitepasta oksendas loom järjekindlalt välja ja tablettide kohta ütles sõber, et parem oleks neid viirusega mitte toppida ja köha vasta nad päris kindlasti ei olnud. Nõnda, et järgmine kord ma oma haige kassiga päris kindlasti kliinikust abi ei otsi. Muidugi ei jätaks ma oma looma sel moel külma kätte, aga see jutt et aitame kõiki ja alati ei vasta tõele. Asjatundlikku abi ei saa teinekord ka raha eest.
24. jaanuar 2014, 22:22
toakiisu ei ole ju külmaga harjunud. kes siis nii jätab oma armsakese õue. elajas.
oh jah. kõike me ei saagi kunagi teada. puhaku see inglike rahus.
maakas24. jaanuar 2014, 22:21
Mul kodutuid kasse küllaga sööta,süüa jaksan neile osta aga ravima neid küll ei hakka,las loodus teeb selektsiooni
Artikli pilt on emotsionaalselt häiriv!Artikli pilt on emotsionaalselt häiriv!Artikli pilt on emotsionaalselt häiriv!24. jaanuar 2014, 22:18
Artikli pilt on emotsionaalselt häiriv!
loodus teeb oma kui tahab24. jaanuar 2014, 22:18
Aga minu kass läks tänase pakasega ise õue. Enne hommikut ma teda otsima küll ei hakka. Mitme kutsumise peale pole tulnud, siis olgu edasi. Kassid ei külmu nii kergesti, kui just haiged pole.
Janek24. jaanuar 2014, 22:01
Võibolla selle kliiniku töötajad ongi lahked inimesed aga kui mina
aastaid tagasi (umbes 2003 või nii) viisin oma kassi põieprobleemiga ülikooli loomakliinikusse
läks see mulle maksma 2700 krooni kolme päeva eest. Enamus sellest rahast moodustas jälgimine ehk kassi vahtimine :) Ja tavaline selline silguselg-sälg :) Et siis mitte tõukass.
Õnneks mul tollal oli selline raha ja ka tagantjärele pole kahju. Aga kui ei ole sellist raha mis siis?
Vastan siis viskamegi, meeleheitel, looma kuhugi kliiniku ukse taha, et ehk aidatakse.
Sellest ma saan aru, nii julmalt kui see ka ei kõla.
Ja kui olete juba tigedad minu jutu peale, siis 13 aastane Kati tervitab teid!
Selline tavaline silguselg-sälg :)
mööduja24. jaanuar 2014, 21:51
kristjanile
ja teistele.
küll teil tuleb teie suure loomaarmastuse juures ikka nii kergelt "MA TAPAKSIN SELLE RAIPE ÄRA" üle huulte.
mulle tundub, et te olete ise samasugused.
miisu24. jaanuar 2014, 21:43
Tropp inimene kes jättab kassi ööseks õue!!!!!
mina24. jaanuar 2014, 21:35
tegu pole kuidagi õigustatud. Aga samas saan aru, kui inimesel ikka raha pole siis ei võta teda mitte üks loomaarst jutule, vähemalt pärnus on nii. Tuttaval oli vaja suurt koera vaja opereerida, mis oleks läinud maksma 250 eur, aga kahjuks sellist raha polnud tal kuskilt võtta ja loom lihtsalt piinles, kuni....
kristjan24. jaanuar 2014, 21:21
minge persse! täna minu synnipäev ja kohe ikka peab päev persse minema!
ma tapaks selle inimese kindlalt ära kui ma teda näeks!!
Marta24. jaanuar 2014, 21:16
Loomaarstid ja hjinand en erinavad. Tiina Toometi hindasid ei julge isegi kaugelt vaadata, aga Ain Erkmaa on eriline loomasõber. Minu poolmetsikud kassid, kellega ma palju milleski ei saa kokku leppida, vaatavad rahulikult Erkmaad, lasevad ennast läbi vaadata ja naeratavad, kui Erkmaa neile kiipi paneb. Operatsiooni puhul saab kassi jätta hotelli jälgimisele, ka muu personal on sõbralik, alati saab helistada ja ka telefoni teel nõu küsida, Erkmaa helistab tagasi kui vabaneb.
Hinnad on minu arvates madalamad kui mujal, ja abi kindel. Minu loomad on ikka palju aastaid tänu Erkmaale juurde saanud, kass elas 19-aastaseks, kuigi mujal oleks juba 13-selt magama pandud.
Tallinnas oli sõbralik arst Tatari 19 vist oli, Joost oli nimi. Olin seal nõu kusimas, kui sisse tuli saksa lambakoera- taolise koeraga selline vanem ja vist vaesem mees, sai sõbralikku ja head nõu ja kindlasti ka abi ma arvan, normaalse tasu eest.
Imelikud on mul kogemused Tartus maaulikoolist, noor arst oli väga vihane, vaats korraks kassile suhu, ei kuulanud mida ma rääkisin, ei kusinud midagi ja saatis arvet maksma.
Olen mitu korda mõelnud, kes need neli arsti nimeliselt on, kes Tallinna varjupaigas loomi tapavad, kas iga looma tapmise eest ei olnud tasu mitte 600 krooni, võin ka eksida. Nad ei ole kuulnudki, et Euroopa Liidus ei tohi ühtegi tervet looma tappa, isegi kui omanik looma arsti juurde viib, et see tappa lasta.
ccc24. jaanuar 2014, 20:51
eks ikka mingi nn. loomaarmastaja.
human24. jaanuar 2014, 20:50
Ei tea miks on ültse sellised (haiged) inimesed olemas?!?!?!?
on ola peremees 24. jaanuar 2014, 20:44
ei tea milline kuradi tola see oli kes kassile nii tegi
kui24. jaanuar 2014, 20:42
ikka raha pole ja inimesed teavad seda et nad endale ei saa looma lubada siis pole vaja looma ka võtta. see et raha pole ei õigusta seda et jätad looma -20 õue surema.
KRT24. jaanuar 2014, 20:36
TE LOOMAOMANIKUD VÕTATE LOOMA KUI TE TEMAST EI HOOLI. TRA KUI HAIGED VÄRDJAD TE SELLISED INIMESED OLETE.... ISEGI KUI OLI KLIINIK SELHETKEL KINNI, KRT SA SELLE KASSIKESE -20 C ÕUE JÄTSID???? HAIGE ÜHISKOND
Juss24. jaanuar 2014, 20:32
Ükski normaalse mõistuse juures olev inimene ei jätaks looma puuriga -20 kraadise külmaga uksetaha. Kui ikka rahakotis niipalju raha ei leidu, et vajadusel loom arsti juurde viia siis kurat ärge võtke endale loomi.
heh24. jaanuar 2014, 20:31
Eestlased oma liberalismiga ikka täiesti ära loomastunud.
Alina24. jaanuar 2014, 20:30
Minu olen oma vana koeraga käinud tihti loomakliinikus Tallinnas ja olen pidanud àra andma kasvõi viimase raha(olen töötu).Aga kordagi ei ollnud nii et loomaarstid aitaksid ILMA RAHATA.Tegelik elu on loomapidajatele raske.Visiiditasu+ veel ravimid=5minutit loomaarsti poolt koera vaatamine.Ühesõnaga meie ka loobusime MAKSMAST kellelegi lihtsalt .Koer elab juba poolteist aastat kuigi niinimetatud loomaarstid tahtsid ta magama panna(jälle maksa).Meie lemmik pakub meile veel palju rõõmu.Helistasin ka Tiina Toometi loomakliinikusse ja küsisin kas saan infot et ei peaks koera kaasa kliinikusse tooma ( ei ole maksta visiiditasu).Teame juba vana koera haigusi.Tiina Toomet ùtles, et tooge koer+ visiiditasu.Tema telefoni teel ei räägi....
Otsekohene24. jaanuar 2014, 20:28
On vaja kedagi, kes paneb kõik erikoolides märatsejad, loomapiinajad ning trammiteel magajad seina äärde.
Kass24. jaanuar 2014, 20:23
Kui aus olla siis tahaksin ka minna oma kassiga arsti juurde aga visiidi tasu juba 15 euri ja mis kulutusi veel tuleb.Panen selle jaoks raha kõrvale,et kui vaja on rohkem olemas.Oleks vaja lihtsalt ülevaadata,vb tuleb lisakulutusi teha.
ogarate maailm24. jaanuar 2014, 20:17
Ma olen leidnud Mustamäe polikliiniku juurest tagurpidi keeratud restkasti,mille all lumel kassipoeg,värisev ja nuttev.Ta suri mul kodus paari tunni pärast...Loomulikult alajahtumise tõttu nagu see Tartu kassike!
kiisu / 20:10, 24. jaan 2014-le24. jaanuar 2014, 20:15
Kassiga k o o s enam tagasi koju minna aga ei osanud,eks ole?
inimene24. jaanuar 2014, 20:12
Mis Te siin loomadest räägite, vaeste inimestega käitutakse veel hullemini ... Näide sellest.
Inimene, kes on kogu elu rüganud tööd teha, sureb ära ja teda pole enam kellegile vaja, keeratakse linade sisse ja ühishauda, või siis "tuleriidale" ja nagu polekski olnud enam inimest ...
õhh...24. jaanuar 2014, 20:10
Julmad ja mõtlematud, lausa idiootsed inimesed... äkki viskaks haige vanaema või väikese lapse kah kahekümnekraadise külmaga ööseks polikliiniku ukse taha..?!!!
kiisu24. jaanuar 2014, 20:10
võib-olla kiisu omanik üritaski arstile minna,aga kliinik oli öösel kinni!