Spits. Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Krimi
27. jaanuar 2014, 19:04

Nõmmel ründas bullterjer spitsi, ohvri raviks on kulunud ligi 400 eurot (57)

Möödunud nädalal toimus Nõmmel järjekordne koera rünnak, mis lõppes nõrgemale osapoolele suurte vigastustega.

Varahommikul oma spitsiga jalutanud meesterahvas märkas kodumajast väljumas kahte 10- kuni 12aastast tütarlast koos Staffordshire´i terjeriga, teatas munitsipaalpolitsei. Terjeril puudunud jalutusrihm ja suukorv. Spitsi omanik võttis terjerit nähes koerakese sülle, kuid rünnet see ära ei hoidnud. Ründe käigus õnnestus bullterjeril pureda spitsi vasakut tagumist jalga.

"Minu koera elu päästis ainult see, et ta oli minu mehe süles, kellel oli toorest jõudu, et bullterjer eemale tõrjuda. Suurema õnnetuse mehega hoidis ära asjaolu, et tal olid paksud nahkriided seljas," ütles politseile avalduse kirjutanud loomaomanik. „Lõplikuks diagnoosiks pandi loomakliinikus vasakul tagajala pöialuu murd kolmest kohast. Lisaks on koeral probleem ka tagumise jala põlvega, mis põlvekoopast välja käib ning mis sellest edasi saab, see selgub alles kuu aja pärast, kui tagumiselt jalalt metallvardad välja võetakse," kirjutas koera omanik oma avalduses politseile.

Tänaseks on omanikud loomakliiniku külastusele ja rohtudele kulutanud juba ligikaudu 400 eurot. "Kuna saksa spits on puhast tõugu paberitega koer, kes on ostetud 14 000 EEK-i eest, siis koera invaliidistumise korral lisandub sellele summale kindlasti ka moraalne kahju, mida täna kahjuks öelda veel ei oska," lisab koeraomanik. Murelikuks teeb teda aga rünnanud koera omanik, kes võttis teate rünnakust vastu ükskõikselt. Lubadus katta ründega seotud ravikulud on aga tänaseni jäänud vaid sõnadeks.

Sama bullterjeriga on väidetavalt probleeme olnud ka varem, kuid senised ründed on lõppenud suuremate pahandusteta - vaid ehmatuse ja hirmu tekitamisega.

Järjekordne juhtum peaks ühiskonnas tekitama diskussiooni – milline on koeraomaniku vastutus looma võtmisel ja selle koolitamisel, küsib munitsipaalpolitsei. Mitmeski riigis eksisteerib näiteks "must" nimekiri, kuhu kantakse loomapidamise vastu rängalt eksinud omanikud, kellele tulevikus loomaomanikku õigust ei anta. Milline on õiglane karistus hoolimatutele omanikele? Küsimusi on mitmeid ja nende üle kutsub munitsipaalpolitsei ühiskonda meedias arutlema.

Praegu hoiab hoolimatu omaniku poolt koolitamata ja kasvatamata koer hirmuvalitsuse all tervet maja, kus elab ka mitmeid väikseid lapsi, teab mupo.