Bullterjer. Pilt on illustreeriv.Foto: AFP / Scanpix
Krimi
11. veebruar 2014, 16:23

Väikese koera tapnud bullterjeri perenaine loobus koerast (113)

Tallinnas Kristiine linnaosas ründas agressiivne bullterjer väikest koera, kes oli omanikuga jalutamas, ning murdis ta maha.

Rünnakust Õhtulehele teada andnud Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti (mupo) esindaja Meeli Hunt rääkis, et kui oma segaverelise koeraga jalutanud mees märkas läheduses keskealist naabrinaist bullterjeriga, otsustas ta kiiresti lahkuda, sest ta teadis, et see loom on agressiivne. Bullterjer aga rebis end omaniku käest lahti ning ründas peremehe selja taha varjunud koerakest, kellele ta hambad turja lõi ja teda maruliselt rapsima hakkas.

„Mõlemad koeraomanikud püüdsid loomi lahutada ja bullterjeri omanik koera suudki avada, kuid bullterjeri haare oli tugev," rääkis Meeli Hunt. „Peagi oli ebavõrdne võitlus läbi."

Seejärel jooksnud noormees tuppa telefoni järele, et politseid kutsuda. Õue minnes haaras ta kaasa ka kirve, sest bullterjer oli kaelarihmata ning kujutas end ohtu lähedal mänguväljakul mänginud lastele ja täiskasvanutelegi. Õue tuli ka mehe abikaasa.

„Bullterjer hoidis oma ohvrit ikka veel haardes vaatamata asjaolule, et looma omanik oli koerale kaela kinnitanud kaelarihma ning koer oli rihma otsas," rääkis mupo ametnik. „Lõpuks bullterjer vabastas ohvri oma haardest ning väikekoera omanik viis looma surnukeha eemale, inimeste pilgu alt ära. Tagasi pöördudes nägi ta bullterjeri omanikku, kes püüdis sündmuskohalt kiiresti lahkuda."

Õnneks tuli appi üks pealtnägijatest, kes naisterahval tee sulges. Ka naisterahvas pidas end agressiivselt üleval: naine karjus inimeste peale, sõimas neid ja ähvardas oma koera uuesti lahti lasta.

Kohale saabunud politsei ja mupo fikseerisid olukorra. Kiirabi osutas esmaabi noormehele, kes oma koera vabastamise käigus oli vigastada saanud.

Äkki aga märkasid surnud lemmikut koju viivad noored, et bullterjer on uuesti lahti ning kihutab nende poole. Noored jõudsid siiski trepikotta varjuda.

Siis saabus kohale koerapüüdja, kel õnnestus bullterjer linguga kinni püüda. Murdja peni toimetati loomade hoiupaika.

Ühe pealtvaataja sõnul lasi naisterahvas koera meelega lahti sel ajal, mil koerapüüdja oli looma autosse paigutamas.

Mupo heakorra- ja koerasektori inspektori Kersti Matkuri sõnul oli üleni verine ja erutusest värisev bullterjer, kel veel lihajäänused hammaste vahel, ka paljunäinud ametnikule õõvastav vaatepilt.

Tõele vastas ka fakt, et bulleterjeri omanik tõesti koera koerapüüdja autosse paigutamisel vabastas, kuigi varem oli vastupidises käitumismustris kokku lepitud. Matkuri sõnul on bullterjeri kontol juba mitu rünnet, neist viimane möödunud aasta kevadel, mil vigastada sai laps.

Täna hommikul selgus, et bullterjeri omanik on oma koerast loobunud ning loomade hoiupaiga töötajatel on otsustuskoht, kuidas koeraga edasi käituda. Esialgu on plaanis proovida koera sotsialiseerimist. Kui see aga tulemusi ei anna, siis tuleb vastu võtta teistsugune otsus.