Ilm

Pirita koertekari ründas taas, ohvriks langes omanikuga jalutanud koer (61)

LISA KOMMENTAAR

kaki manaki21. veebruar 2014, 08:11
Metsa--venna poeg,,,20. veebruar 2014, 18:58
NO KAS JAHIMEEST KUSKILT EI LEIA,, ???
PANE ILUSAID KITSESID TAPMA --SIIS LEIDUB MEHI KÜLL,
Urve20. veebruar 2014, 17:07
Olen lugenud, et suurlinnades on teatud koeratõugude pidamine keelatud. Vahest tuleks meil ka koostada nimekiri lubatud ja keelatud koeratõugudest linnas. Inimene oma aruga võib ju tahta mida iganes, aga kas ta oskab alati hinnata koera närvikava ning kas tal on soov oma loomaga piisavalt tegeleda, et see talle kuuletuks. Korralikul koeraomanikul on muidugi neid jahimehe kõmmutamise ja surnuks peksmise jutte raske taluda, aga kes ise või kelle lähedane on koera rünnaku ohvriks sattunud või pidanud muidu hirmu tundma, siis ka tema viha peaks olema mõistetav.
...20. veebruar 2014, 15:56
Väga vildakas "uudis". Ammu ju juba sellest koerast piltegi näha olnud. Koer meenutab kesk-aasia lambakoera, mitte kaukaaslast. Kui ikka tõugudest midagi ei tea, milleks siis üldse neid nimetada ja inimesi eksitada (kui ma sealkandis liikuma peaksin, poleks mul ju mingit abi valeinfost)? Saaks ju kirjutada, et suur, valge, oranžide laikudega, lühikarvaline, ilma sabata koer. See loom ei meenuta kaugeltki kaukaasia lambakoera!
Ja miks on pildil bokser, kes ammugi mitte selle artikliga ei haaku? Väga-väga nõme ja vastutustundetu... Aga no mis ajakirjuandusest ikka tahta, selline see ju ongi.
liis18. veebruar 2014, 16:51
"kaaslinnlane" - selle asemel on korrektne kirjutada "kaaslinlane". aitäh.
red17. veebruar 2014, 21:46
Vastu tuleks võtta seadus, et mupo või politsei võib hulkuva koera koheselt maha lasta...ega ennem koeraomenikke huvitama ei hakka!
http://www.youtube.com/watch?v=Vr3yjyeaOOg17. veebruar 2014, 00:14
Po15. veebruar 2014, 14:55
Ja Mupo palub enne fotografeerimist koerakarja viia hästi äratuntava tausta ette, näiteks mõni tänavasilt.
Miks13. veebruar 2014, 14:07
peab üldse nii pallju koeri linnas olema, kas inimestel pole tõesti muud teha?
PITSU13. veebruar 2014, 10:05
Mis kasu on rihmast, kui koera ei jõuta kinni hoida! Hea näide Kristiines, kus koer oli rihma otsas, kuid perenaine ei jõudnud koera kinni hoida - tagajärjeks surnukspuretud väike koer ja tema arstiabi vajanud omanik. MILLAL HAKATAKSE NÕUDMA SUUKORVI? See on ka kõigi koeraomanike huvides - kui koer saabki rihma otsast vabaks ja ründab, siis EI SAA ta teist koera ega selle omanikku PUREDA. Keemilise puhastuse arve on kindlasti väiksem kui tasu pikjaajalise ravi või tekkida võiva tervisekahjustuse eest, rääkimata koera või inimese hukkumisest. Koerad on juba otsa saanud, nii et jääb oodata millal kord jõuab inimeseni........ Või leidub kannatanu, kes jaksab asja kohtusse viia, ning süüdlane saab oma teo eest TUNTAVA karistuse, aga mitte seltsimeheliku sõrmeviibutuse.
Kummaline13. veebruar 2014, 06:38
... lisatud koerast pilt, kuid see on üli südamlik , inteligentne ja lastearmastaja tõud, tõesti võiks mingi segavereline tundmatu tõu pilt olla...
sadismist12. veebruar 2014, 22:43
Koer on hullem kui hunt, sest ta ründab otse ja ootamatult, hunt ei ründa inimesi asulas ega tänaval, kõik need koerad tuleb kohapeal politsei poolt maha lasta, sest nendel on sellised omanikud, kes kasutavad neid koeri sadismi eesmärgil.
12. veebruar 2014, 22:27
Aidake hulkuvaid koeri, näiteks maitsestatud viineritega. Väga tõhus vahend.
koera sõber12. veebruar 2014, 22:05
Ja eestis peab olema konkreene seadus nende isikutele kes võtavad üks kõik mis koera endale.
koera sõber12. veebruar 2014, 21:56
Õppige koeri tundma kui pole peremeest kõrval,sest kui said kaks emast kokku ,siis on selge ja hoitke koeri kinnielt jalutusrihmaga või,kui elad oma majas,siis ette naähtud reeglite järgi,
Marek12. veebruar 2014, 21:17
Helistage mupole? Helistage parem 110, häda korral saavad ka relva ja muid isikukaitsevahendeid kasutada + jõuavad sündmuspaika kiiremini ning on vähemalt mingigi väljaõppega.
Koeraomanik12. veebruar 2014, 21:01
Lahtised koerad on ka kohusetundliku koeraomanike murekohad. Olgu sul rihma otsas suur või väike koer, muret saab pea igal jalutuskäigul tunda. Suure koera rünnakud on ohtlikumad, kuid ega väikestegi omad meeldivad pole. Kui suured hulguvad tavaliselt omapäi ja teevad pahandust, siis väikesed jalutavad tavaliselt koos omanikega ja teevad kah pahandust. Milles olen mina oma "murdja"koeraga süüdi kui koer on rihmas ja minust vaevalt meeter maad eespool. Aga siis tuleb omanik oma lahtise pisikoeraga, kes hakkab minu koera nina all keskima ja kisama või urisema ja klähvima. Võtan oma koera siis tavaliselt veelgi ligemale ja püüan omanikele öelda, et nad oma koera ära võtaks ja rihma paneks, sest ka kõige kannatlikumal koeral saab ükskord mõõt täis. Nüüd aga olengi mina süüdi, et üldse oma "peletisega" rahvahulka julgesin tulla ja veel ilma suukorvita. Samas ei näe need inimesed, et tegelik probleem on nendes ja nende kasvatamututes koertes. Olen pidanud ka ise oma 40kg koera süles tassima kuna taks arvas, et jube lahe oleks tema ninas rippuda. Omanik karjus vaid, et oh ega ta midagi tee, tahab vaid mängida. tegi ikka küll, minu omal oli nina verine enne kui reageerida jõudsin ja koer lihtsalt vaatas mulle otsa, et aita mind.
.-12. veebruar 2014, 20:45
inimesed on sellest süüdi tahavad lihtsalt valuraha saada selle eest ja lähevad ise narrima nagunii ,kuidas aind tallinna kandis juhtub neid kuskil muul pole ,see naguni mingi kokku mäng et loomad maha lastakse ,eesti riigis on ju looma tappmine hullem kui inimese oma ,lased inimese maha saad tingimuse ja kui looma saad kohe paar aastat trelle nautida .
Huvitav12. veebruar 2014, 20:32
...ja aru ma ei saa milleks kasutada Boxeri pilti !? kui kohe kindlasti Boxser sellistes koertekarjades ei osale !!
12. veebruar 2014, 19:31
Jätke jahimehed mängust välja. Ei taha kõikidele juurdepoogitud pattudele veel koeratapja mainet juurde saada.
njah12. veebruar 2014, 19:23
Nüüdsest alates on siis kaks juba kari. Senine nö väiksusrekord karja kohta oli kolm (seakari, mitte kolm põrsakest :P ) Järgmiseks ootame siis millal üks koer on kari :)
12. veebruar 2014, 19:13
Mina ei julge varsti üldse väikese lapsega väljas jalutada,kui sellised hullunud penid ringi jooksevad,mis siis saab kui möni väike laps neile ette jääb?Mupo kehitab jälle ölgu ja ei vöta midagi ette!!Sellised tuleb maha lasta!Lihtne ju!
karu12. veebruar 2014, 19:04
Ohjeldage oma koeri inimesed!!!!!
Ann12. veebruar 2014, 18:04
Juhtus nii, et jalutasin oma rihma otsas oleva väikese koerakesega, kui ründas suur koer, kes oli küll perenaisega, aga vabalt ringi jooksis. Sain oma koera sülle rabada, aga koer lõi mulle hambad kannikasse, valus oli. Õnneks oligi mul pipragaas kaasas, aga perenaine tuli lõuates juurde, et mis te tegite ja mis te tegite. Lollidel koertel on lollid omanikud.
MADIS12. veebruar 2014, 17:39
Pigem tulnuks abi saamiseks pöörduda jahimeeste poole.
rähn12. veebruar 2014, 17:11
No tra küll, loete ka? Ma ütlesin, et ESILEHEL, ESILEHEL!!! on rottweiler, uudist avades on jah boxer.
tipsi12. veebruar 2014, 17:07
mulle koerad meeldivad,aga ei meeldi siis kui koerad teisele koerale kallale lähvad...
no ikka12. veebruar 2014, 17:04
lugege ka. Pildi all on ju kirjas, et on illustreeriv. Kui oleks juba foto olemas, ei tea mille pärast siis veel paluda inimestel pilte teha
lilli12. veebruar 2014, 17:03
pildil ON BOKSER, mul on omal 2 paberitega bokserit.
rotika omanik12. veebruar 2014, 16:59
mind alati hämmastab see kas peab iga artikli juures olema rottweileri foto kui suvaline koer on kedagi hammustanud ja konkreetselt selle tõuga pole mingit pistmist. Kas ajakirjanik teab ainult seda koeratõugu?
inks12. veebruar 2014, 16:56
Päris sooda peab ikka olema kui ei tunne pildil bokserit ära ,see kes kiitleb seal et tal ka kodus rotikas on ikka päris poolearuline vöi päevast päeva täis .Pildil on bokser kuule sina rähn !
Jaana12. veebruar 2014, 16:51
Kuidas ei saada Tallinnas koerte asju lahendatud.Mis vahe on,milline töug koeral.Kui koera on öpetatud,pole ykski töugohtlik.Saamatud ja hoolimatud peremehed on need,kes ei suuda oma koera eest hoolt kanda.Köik lahtised koerad tuleb kinni pyyda,naabrid ju teavad,kelle koeraga tegu,siis köva trahv peale,et jääks meelde,et ka teised inimesed elavad seal .kas need hullud inimesed,kes lasevad koerad vabalt majade vahele jooksma yldse lastele mötlevad.sellist muret ei tohi yldse praegusel ajal olla.Linnaisad hakake tööle ja pange oma alluvad seadust täitma ja tööle!
....12. veebruar 2014, 16:36
Kellelgi oli kuskil teises kommentaariumis ka pilt neist oletatavast kahest (kaks koera on paar, mitte kari) - üks on kesk-aasia lambakoer ja teine tundus vene-euroopa laika moodi olevat. Seega võib see omanik, kelle koerad pidevalt ka hulkumas käivad (ja ründavad) olla ise jahimees. Kesk-aasia lambakoerte kodumaal aga siiani peetakse koeravõitlusi vajalikuks selle tõu aretuses. Väga ohtlik paar, kindlasti kõigile koertele, laika inimese vastu reeglina agressiivne ei ole, karjavalvekoeraks aretatu võib olla ka inimese elu ohustav.
maha lasta12. veebruar 2014, 16:04
meil külas on vähemalt asjad nii,et jahimees laseb hulkuva peni kohe maha!ja pole ka mingeid probleeme olnud.
Sama probleem on ka VIIMSIS!!!!!!!12. veebruar 2014, 15:54
Ka Viimsis liigub selliseid koeri, ja kusjuures koos omanikuga.Koerad jooksevad lahtiselt ja omanikud ei tee välja kui paluda neil koerad kinni panna, vaid kõnnivad tuimalt edasi ja ei tee väljagi, ning selle peale vastavad, et NENDE KOER EI TEE MIDAGI!!!!!! Just suured lahtised koerad on ka VIIMSIS suur probleem, olen ka pidanud oma väikese koeraga eest ära jooksma (koer on endal alati rihma otsas), sest omanikud ei reageeri kui neile ilusti öelda. et pangu koer rihma otsa.
Viimsis mõisa pargis liigub ka üks koer koos omanikuga, kes jalutab oma koeraga lahtiselt nii, et omanik on ühel pool parki ja koer teisel pool parki. Arvab vist , et kogu see park on tema oma ja teeb mis tahab, aga kus mõni lapsega ema näiteks peaks teadma , et see koer ei ründa ega pole agressiivne.... ja pole võimalik ka omanikule öelda et kinni paneks, sest ise on teisel pool parki.
Mu enda koerale on ka teine koer kallale tulnud, aga õnneks ei juhtunud midagi tõsist, seega palun kõik koera omanikud kes te olete: PANGE OMA KOER RIHMA OTSA, SEST SEE EI TÄHENDA ET TA EI VÕI RÜNNATA , KUI KOER EI TEE OMA PERELIIKMETELE MIDAGI HALBA,SIIS TEADKE, ET KOER ON IKKAGI LOOM, KES VÕIB KÄITUDA VÄGA ETTEARVAMATULT!!!
to TO Rähn12. veebruar 2014, 15:51
Esilehe pildil on siiski rottweiler.Kurb kui konkreetset koeratõgu seostatakse alati rünnakutega.Omalgi rotu kodus ja kui ründab,siis vaid oma mänguasju.Luuakse väga vale pilt sellest tõust.Järgmisena on kõik naised nõiad ;)
to TO Rähn12. veebruar 2014, 15:51
Esilehe pildil on siiski rottweiler.Kurb kui konkreetset koeratõgu seostatakse alati rünnakutega.Omalgi rotu kodus ja kui ründab,siis vaid oma mänguasju.Luuakse väga vale pilt sellest tõust.Järgmisena on kõik naised nõiad ;)
to TO Rähn12. veebruar 2014, 15:51
Esilehe pildil on siiski rottweiler.Kurb kui konkreetset koeratõgu seostatakse alati rünnakutega.Omalgi rotu kodus ja kui ründab,siis vaid oma mänguasju.Luuakse väga vale pilt sellest tõust.Järgmisena on kõik naised nõiad ;)
templar12. veebruar 2014, 15:37
pirital elavadki ainult koerad :D!
12. veebruar 2014, 15:14
To Rähn . Kahjuks ei ole pildil rotweiler vaid bokser
herr tarand12. veebruar 2014, 15:10
sai tallinas peksa, oli kohe jalgsipatrullid olemas. peab lootma, et mõne poliitiku pere kannataks koerte pärast, siis on kohe penid ahjus.
To Rähn12. veebruar 2014, 14:47
Pildil siiski pole tegu rotttweileri tõugu koeraga :))
no milleks koeri kirjeldada,12. veebruar 2014, 14:38
kõik vabalt ringijooksvad koerad kinni püüda, kui leidub omanik, siis kõva trahv, kui omanikku ei leia, siis hävitada koer.
vimm12. veebruar 2014, 14:37
eks inimesed ise ka ründavad ja tapavad üksteist ,ja ka koeri on julmalt piinatud .ega koerad paremad saagi olla,
kass12. veebruar 2014, 14:25
no krt laske maha need penid!! enne kui mingi laps neile hammaste vahele jääb!
Jups12. veebruar 2014, 14:22
Allloooooooooo! Täna on ju 12.02.2014.a.
Kirjutate asjast, mis oli kuu tagasi. Kinni jäite vää????
rähn12. veebruar 2014, 14:18
Avalehel jälle rottweileri pilt, tra küll pange siis mingi krantsi pilt, nagunii on need hulgused mingid segaverelised.
gvnbh12. veebruar 2014, 14:15
Väja minnes võtke pipragaas kaasa. Kui tulevad siis pihustage, ning seejärel pekske jalgadega nad surnuks.
Aga pealkiri on "hea"12. veebruar 2014, 14:15
Koer jalutab omanikuga...? Korrektne oleks ikka vastupidi.
Tallinlane12. veebruar 2014, 14:14
Hea, et MUPO on hakanud reaalsete probleemidega tegelema. Jätkake palun samas vaimus ja maineprobleem kaob iseenesest.
.p.12. veebruar 2014, 14:06
siin ei aita muud, kui püss paukuma. sellisest penist enam vagurat looma nagunii ei saa.
Pulmajooksu ajal12. veebruar 2014, 13:59
saate nad kõik rivis kätte!
NII ONGI,,12. veebruar 2014, 13:25
KUTSUGE JAHIMEES--JA KÕMMUTAGE KOHE MAHA!
külaline12. veebruar 2014, 12:51
Suurema, valge koera tõug on ilmselt kesk-aasia lambakoer