Tegemist on illustratiivse pildiga!Foto: SXC
Ilm
12. veebruar 2014, 12:21

Pirita koertekari ründas taas, ohvriks langes omanikuga jalutanud koer (61)

30. jaanuaril ründas koertekari Pirital Lehiku ja Vahtramäe tee nurgal omanikuga jalutanud koera, kes sai rünnakus viga. Kuna tegemist on juba teise taolise rünnakuga selles piirkonnas, palub mupo kaaslinnlaste abi koerakarja tabamisel.

10. jaanuaril ründasid koerad omanikuga jalutanud ja rihma otsas olnud koera, kellele tekitati raskeid kehavigastusi, teatas Raepress.

Sarnane rünne leidis aset ka 30. jaanuaril, mil omanikuga ja rihma otsas jalutavat koera ründasid suur kaukaaslase-tüüpi ja temast väiksem, must kohevakarvaline koer.

Purelemine toimus mitu minutit, kuni omanik ründajad minema peletada suutis. Õnneks pääses ründealune koer ilma lihahaavadeta.

"Nad olid heas toitumuses ja korraliku karvkattega," seisus koeraomaniku kirjelduses. "Kindlasti on neil olemas omanik. Loodan väga, et kirjelduse põhjal tunneb keegi koerad ära ja teavitab omanikku ohust, mida tema üksinda ringijooksvad koerad endast kujutavad."

Kahe koera tundemärgid: Kaukaasia lambakoerale sarnanev koer - valget värvi, oranžikas-pruunide laikudega tagakehal ning lõigatud sabaga. Üks kaaslastest oli must segavereline, umbes 20-25 kg kaaluv ning koheva karvaga isend. Kolmanda kohta tundemärgid puuduvad.

Mupo palubki Pirita-Mähe kandis elavatelt inimestelt abi: kui te märkate ringi hulkuvaid ja kirjeldusele vastavaid koeri ringi jooksmas, siis palutakse sellest koheselt teavitada mupo patrulli infotelefonil 14410.

Mupo palub võimalusel ka koeri pildistada (taustal peaks olema kergelt äratuntav objekt või tänavasilt) ning jälgida, millise kinnistu territooriumilt on loomad välja pääsenud ja kui kellelgi on teavet koerte omaniku kohta, siis on ka need vihjed teretulnud.

"Tegemist on ohtlike ja agressiivsete loomadega, kes võivad rünnata nii teisi loomi kui inimesi," seisis mupo pöördumises.