RÜNNATI: Helju kinnitab, et pole hammustada saanud, kuid enda kaitseks on tal tulnud malakat kasutada. Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
17. veebruar 2014, 07:00

Penikarjaga hädas vanadaam: koerad ründasid, pidin koju pääsemiseks malaka kätte võtma! (5)

Tartumaa Võõpste küla inimesi terroriseerib krantsikari, kes on maha murdnud kassi ja kaks koera.

Tartumaa Võõpste küla inimesi terroriseerib krantsikari, kes on maha murdnud kassi ja kaks koera.

«Küsisin naabrilt, miks sa oma kolmeaastast last süles tuppa viid. Ütles, et poiss kardab koeri,» räägib Helju, kes on naabri lemmikloomadega püsti hädas ja on pidanud enesekaitseks malakat kasutama.

Tartumaal Võõpste külas ridaelamus elav Helju ütleb, et temal ja ta tütrel Leal pole üle tee elava naabriga mingit kana kitkuda, aga see pole ikkagi õige asi, kui inimesed ei julge koerakarja pärast kodunt välja minna.

18 koera

Lea on oma sõnul naabri koerakarja pärast pöördunud politseisse, vabalt ringi silkavate penide perenaisega on aga vestelnud nii eelmine kui ka praegune vallavanem.

«Meelil endal oli ainult koer Hannibal, inimsööja, kuid kuna üle põllu hakkasid tema juures käima ühe teise taluniku koerad, siis hakkasid koerad sigima. Eelmisel aastal viisid loomakaitsjad koostöös vallavalitsusega osa koeri ära, aga aktiivset emast tookord kätte ei saadud,» räägib Lea.

Tema teada koerad inimesi veel hammustanud ei ole, kuid poegadega ema on viimasel ajal väga kurjaks läinud. «Üks kogu aeg lahtiselt liikuv koer on väikestele lastele pehmelt öeldes selga karanud,» ütleb Lea.

Edasi lugemiseks: