Foto: Erakogu
Eesti uudised
25. märts 2014, 17:18

Mähe murdjakoerte omanik sai trahvi 100 eurot (15)

Mupo ametnikud märkasid eile hoiupaiga kodulehel Mähe kurikuulsate, kolmes räiges rünnakus süüdistatavate koerte pilte.

"Kuna Mähe koerte omanik ei reageerinud ühelegi mupo kutsele ütluste andmiseks ning eitas kategooriliselt oma koerte osalemist rünnakutes, oli õnnelik asjaolude kokkusattumine, et ametnikud ja koeraomanik saabusid täna hoiupaika üheaegselt. Kohapeal vormistas mupo vaneminspektor koerte omanikule 100 euro suuruse rahatrahvi," teatas mupo.

Mupo teatel eitas koerte omanik järjekindlalt koerte vabaduses viibimises, rünnakuid ning et tema loomad on ka varem korduvalt hoiupaika sattunud. Andmete kohaselt on aga viimase kolme aasta jooksul püütud samu koeri kinni vähemalt kolmel korral. Omanik on ka ise helistanud varem hoiupaika vähemalt 20 korral ning jätnud teateid koerte kadumisest. "Kõnekad faktid ei heidutanud meest, kes maksis hoiupaigale ära koerte kinnipüüdmise ja hoolduskulud ning lahkus koos mupo trahviteatisega," lisas mupo teates.

Mupo loomasektori vaneminspektori sõnul ei võimalda suuremat rahatrahvi kahjuks asjaolu, et puuduvad tunnistajad, kes oleksid ründeid pealt näinud. Olemas on küll kannatanute ütlused ja loomakliiniku arstide traumakirjeldused, kuid asitõenditena nendest ei piisa.

Mähe koeraomanikul on aega trahvi tasumiseks 15 päeva.