Pirita rand.Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
29. märts 2014, 17:13

UJUMISRIIDED SELGA: nudistid ei saa ka tänavu Pirital oma rannalõiku (26)

Tallinna Pirita linnaosavalitsusel ei ole ka tänavu soovi eraldada alastikultuuri viljelejatele Pirital eraldi rannalõiku.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder ütles linnaosavalitsuse pressiesindaja vahendusel, et varasematel aastatel on linnaosale saadetud kirju ning on ka kogutud allkirju nudistide rannas viibimise vastu. „Avalikku korda tuleb Pirita rannas järgida. Alasti viibimist võib harrastada oma koduseinte vahel, mitte aga avalikus Pirita rannas," ütles Mölder.

Nudistid jäid neile eraldatud rannaalast ilma 2009. aasta supelhooaja alguses, kui ei soovinud linnaosaga koostööd teha, vaid arvasid paremaks linna vastu kohtusse pöörduda. Kahel eelneval aastal oli linn neile ranna-ala eraldanud, kuid see nudiste ei rahuldanud.

Aastal 2007 ja 2008 eraldas linnaosa Pirita linnaosavanema korraldusega 15. maist 15. septembrini nudistidele 180 meetri pikkuse ja 30 meetri laiuse rannariba suunaga Meriväljalt Piritale. Selline lahendus nudiste ei rahuldanud ja nad üritasid tulutult kohtu kaudu linnaosa korraldust vaidlustada.