Ilm

Alaveski loomapargist pääsesid hundid põgenema (16)

LISA KOMMENTAAR

Nunnu hundike3. mai 2014, 08:46
Nii vaikselt lähened sa mulle,
nii vaikselt silmad sa mind.
Nii vaikselt jälgid sa mu hingamist,
nii vaikselt tunned mu hirmu.
Kuid siis sa taipad, et olen üksi ja
sa murrad mu maha, eksinud hing.
võsavillem2. mai 2014, 09:22
miks ma peaksin puuris istuma...
huvitav oleks teada1. mai 2014, 15:20
kuidas nad sealt plehku panid ?,kunagi ise seal kaemas käies tundus kül et seal korralik aed.
anektoot30. aprill 2014, 09:34
Ära karanud Hunt läheb baari ja viskab jalad lauale.
Tann on kelner ning küsib: "Mida teile?"
Hunt vastab: "MUNE".
"Kas keedetult või praetult" - küsib Tann
"Süga loll" - vastab hunt
H29. aprill 2014, 23:34
Kõik metsloomad tuleks vabaks lasta.
29. aprill 2014, 22:06
kas ilma tapmata ei saaks.aga ikkagi lihtsaim variant.ja hea pöhjus pögenikule kätte maksta.surmaotsus ilma kohtuta eesti moodi.homme loeme lehest kangelaste nimesid kes kogu eesti rahva koledast katastroofist päästsid.
....29. aprill 2014, 20:09
to: Idiootsus
Hea küsimus. Oma karja keskmeks olevad emahundid on praegu tiined ja peagi poegimas, kuid vaevalt nemad end praegu kellelegi kahejalgsele üldse näitavad. Ka looduses elavad terved normaalsed hundid ei satu praegu naljalt kellegi kahejalgse silma alla. Alaveskilt on jooksus ilmselt noored hundid, kelle nägemise tõenäosus on suurem. Lisaks tunnevad kohalikud jahimehed oma metsi ja selle loomi kah paremini kui tavainimesed arvata oskavad. Seega võimalus, et püssi ette jäävad loomad, kelle laskmiseks luba ei ole, on üsnagi tühine. Oma elukeskkonnas elavat hunti suudetakse edukalt lasta ikkagi vaid talvisel lumega ajal, mil hundid on karjas ja nende liikumist on lihtsam jälgida. Ja ka siis ei lasta igal pool lubatud arvu täis, sest hunt lihtsalt hoiab eemale.
....29. aprill 2014, 19:52
Küsimus ei olegi selles, kas nad inimest usaldavad või mitte - hundi loomuses on inimpelglikkus ja seda sellised meie loomapargid ei muuda. Kuid need loomad ei ole iseseisvalt metsloomaelu elanud ja probleem hakkab olema hoopis toiduga, tegu on ikkagi lihasööja loomaga, keda tema loomulik looduslik kari oleks õpetanud jahti pidama, sotsiaalsed perekesksed loomad nagu nad on. Nüüd on oht, et nad otsivad võimalikult kerget suupoolist ja leitakse seda eeskätt inimeste lähedusest - nad oskavad inimeste käitumist jälgida, sest on inimeste kõrval kasvanud-elanud. Seega hulkuvad kassid ja koerad, avatud õuedel ketikoerad, järelvalveta lambad - kõik on kerge saak (tegelikult leiab just praegu kergelt ka linnupoegi-jänesepoegi). Kuna neil loomadel pole oma territooriumi olnud peale loomapargi, siis on raske eeldada, kuhu panna näiteks püüdmiseks puur - nad ei pruugi enam kunagi naasta samasse kohta, kus just nähtud on (ja hirmutatud). Uinutipüssist ei ole abi, sest selle laskeulatus on väike ja nii ligi neile naljalt ei saa, et saaks täpselt lasta. Ei usu, et jahimehed just neid loomi niiväga tahaks küttida, pigem ei taha neid oma naabrusesse talunikud, kel koduloomad väljas. On muidugi väga väike lootus, et ehk nad tulevad ise loomapargi juurde tagasi, sest seal on (olnud) turvalisem ja toitu, orienteerumisvõime on huntidel suurepärane. Inimestele (ka väikestele) ei ole neist ohtu oodata, hundile kindlam on jalga lasta kui rünnata.
Idiootsus29. aprill 2014, 19:16
Ja kuidas metsas eraldada loomapargi ja metsahunti ? Et sörgib mööda metsa ringi ja laulab et olen loomapargist ? Nii notitakse maha ka metsahundid kes võivad juba tiined olla .
Idiootsus29. aprill 2014, 19:16
Ja kuidas metsas eraldada loomapargi ja metsahunti ? Et sörgib mööda metsa ringi ja laulab et olen loomapargist ? Nii notitakse maha ka metsahundid kes võivad juba tiined olla .
29. aprill 2014, 15:59
Kui nad veel aedikus olid pelgasid nad inimesi väga.Ei tule nad inimesi püüdma,aga koduloomadele on ohuks kindlasti.Muidugi on olemas palju võimalusi need kodustatud hundid ilma tapmiseta kinni saada.Püünised ja uinutid on kõik olemas,aga tõenäoliselt on lihtsam asjad püssiga ära lahendada?
ma tahaks29. aprill 2014, 15:42
et ilves ka vabaks saaks
mis te kardate ?29. aprill 2014, 13:22
no pole vaja paanitseda need hundid pole mingid verekoerad kes hakkavad inimesi murdma . Pigem on nad inimpelglikud olendid . Kuid jah karjas olles see olukord muutub ning nendega vastakuti sattudes voivad runnata kull kui mingit ohtu tajuvad . Teine asi on muidugi koduloomadega naiteks lambaid jab nuuud taas natukevahemaksja moni koer voetakse ka onneks kindlasti .Kuid inimesed on loodusetst nii voordunud et sona hunt paneb juba. puksid puuli soeluma jah Ostke siis puss ja olge kogu aeg avlvel sest mutant hundid tulevad ju teie ja laste kallale eks ?
....29. aprill 2014, 12:36
Loodetavasti sellistele loomaparkidele edaspidi ei anta luba metsloomi aias pidada! Loomulikult ei saa sellistel huntidel lasta vabalt olla - nad lihtsalt ei oska hundina looduses elada, seega on nende vabadusse pääsemine surmaotsusele allakirjutamine. Ilmselt ei ole osatud neid ka nii kasvatada, et nad oleksid oma inimest usaldavad ja seega oleks mingigi šanss neid elusalt kätte saada. Mujal maailmas on hundid hundiparkides korralikult kindlustatud aedadega territooriumil, kui juhtubki mingi vääramatu jõu mõjul õnnetus, et aed annab loomale järele, siis peab neid järgmine, sest turvalisuse jaoks on territoorium ka topeltaedadega piiratud. Loomade eludega niisama sellistes kohtades ei mängita! (muidugi pole neil ka vabaduses sündinud loomi, vaid inimeste poolt põlvkondi vangistuses kasvanud/kasvatatud, kuid - need loomad ei ole siiski kodustatud koduloomad)
naisuke29. aprill 2014, 12:26
Ma ei saa aru, mida tähendab loomapark, ajal, mil hunte on vabas looduses küllaga? Ka loomaaias on. Aga et tuua nad loomaparki ja seal kinni hoida? Kummaline; nii metsik ja vabameelne kui hunt ongi, ei ole ta ometi loodud elama kammitsais!
Targad loomad kah, muidu poleks ju minema jooksnud...
Jahimeestel jälle pidu majas!29. aprill 2014, 12:01