Foto: Repro
Eesti uudised
30. aprill 2014, 07:00

Loomapargist pagenud hundid lastakse maha (3)

Esmaspäeval pääsesid Alaveski loomapargi lõhutud aedikust põgenema kolm hunti. Keskkonnaamet andis jahindusorganisatsioonidele vabadusse pääsenud huntide küttimiseks loa.

"Vabadusse pääsenud huntide elusalt kinnipüüdmine loodusest on äärmiselt keeruline. Hundid on kutsikast peale loomaaiatingimustes kasvanud ning ei ole võimelised looduses iseseisvalt hakkama saama. Keskkonnaametile on suusõnal kaevatud, et hundid on juba tulnud inimelamute lähedusse. Külaelanikud ei tunne end turvaliselt ning loomapargis üles kasvanud hundid võivad murda koduloomi. Loodusesse elama jäädes ja vabalt elavate huntidega paaritudes rikuvad loomaaeda toodud isendid kohaliku hundipopulatsiooni genofondi," kommenteeris juhtunut keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regiooni jahinduse spetsialist Margo Tannik.

Seetõttu otsustaski keskkonnaamet lubada jahindusorganisatsioonidel väljastada jahiload vabadusse pääsenud huntide tabamiseks väljaspool jahiaega Antsla, Lepistu, Krabi, Mõniste, Varstu, Koemetsa, Hargla ja Karula jahipiirkonnas.

Keskkonnaamet ja Võrumaa veterinaarkeskus uurivad loomapargi ehitiste nõuetele vastavust. Võimalikud sanktsioonid tulenevad kontrolli tulemustest.