Ilm

Mida teha vabal päeval? Rappa matkama! (3)

LISA KOMMENTAAR

endla raba26. juuni 2014, 06:36
Soo pole naljaasi. Kõige "targem" on veel mobiiliga rääkida ja samal ajal kõndida, siis on kindel, et lähed omadega rappa.
vanakoolimees24. juuni 2014, 11:55
see siuke makstud reklaami jutt...
""Kes tahab raba laudradadelt kõrvale rabapinnale seiklema minna, neil läheb räätsasid kindlasti tarvis," rõhutab matkajuht." - õpi rabas rada leidma ja kõvemat jalgealust valima, ütleks. Saab püsti käia, mõne koha peal tuleb käpuli minna ja mõne koha peal kannab ainult roomates. Õpi neid kohti eristama. Kõige kindlam rusikareegel rabas käimise jaoks on see - mida karvasem koht, seda kindlam jalgealune. Aga võib-olla tänapäeval enam ilma räätsadeta ei osata. Ja kui kepsul või aiföönil patakad tühjaks saavad, siis kas selleks juhtumisk peab seep ja nöör endal kaasas olema või saab kuidagi ka ilma nendeta koju mindud? Nt. loodusmärkide järgi või vanamoeliselt kõrgtehnoloogiliselt tavalise käsikompassi abil? Kuigi kompass ja kaart tunduvad XXI sajandi inimestele vist ülemõistuse keerulised asjad olevat...
Oswald24. juuni 2014, 13:39
J-ahhh!
Päris õige jutt! Praeguseaja inimesed on nii kõvad mehed, et lasevad GPSi ja millega veel mööda metsi ringi, aga kui GPS pees, siis on emm ja hambad!
Huvitav, kui palju on neid looduses käivaid matkajuhte kes oskavad kasutada kaarti ja kompassi ning lisaks veel leida ning kasutada loodusmärke? Ei räägi siin skautidest, jne, jms. Arvan, et mitte eriti palju.
Julgen arvata ka seda, et kui ikka raba (sood) ei tunne, siis on ülimalt tobe sinna ihuüksi kondama minna. Aitab üherst valest sammust ja sind ei leia enam kunagi keegi. Teadmata kadunud.