Foto: Reuters / Scanpix
Ilm
3. august 2014, 14:28

GALERII: Nepali maalihkes hukkus kardetavasti üle 150 inimese (1)

Põhja-Nepalis ulatusliku maalihke alla jäänud enam kui 150 inimese leidmiseks lootust ei ole, ütlesid ametiisikud pühapäeval.

Päästjad on leidnud laupäevase maalihke järel vaid kaheksa surnukeha. Ulatuslik maalihe tõkestas mägijõe, millest moodustunud järv ähvardab tõusta üle kallaste ja ujutada üle mitu küla. Päästetöid raskendab ka tugev vihmasadu.

"Meil ei ole mingit võimalust leida selle rusuhunniku alt elusaid inimesi," ütles Nepali valitsuse loodusõnnetuste osakonna juht Yadav Prasad Koirala. "Meil on andmeid 159 õnnetuses kadunuks jäänud inimese kohta, kuid võimalik, et neid on veelgi rohkem." Maalihe tabas Mankha küla 120 kilomeetri kaugusel pealinnast Katmandust ida pool.

Keskvalitsuse kohalik esindaja Gopal Parajuli ütles, et kõrge veetase ja pori raskendavad päästetöid. Üleujutusohu vähendamiseks kasutab sõjavägi lõhkeainet.

Kontrollitud õhkimistega õnnestus purustada osa jõe voolu tõkestanud muldvallist, et vesi osaliselt voolama saada, kuid suur osa jõest on endiselt tõkestatud, mis ohustab kümneid alamjooksu külasid kuni Indiani, lisas Parajuli.