VÕITLESID VAPRALT: Hilana küla mesilased võitlesid võõraste okupantidega vapralt, kuid kuuest kolme taru mesilased hukkusid. Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
23. august 2014, 08:00

Müstika: taluniku maale kerkis üle öö kaks 16 taruga mesilasmaja! (29)

Kohalikud mesilinnud jäid võitluses kontvõõrastele alla.

Kohalikud mesilinnud jäid võitluses kontvõõrastele alla.

"See on päris pöörane. Naabri metsa transporditi salaja mesilasmajad, mille elanikud hävitasid kolm minu mesilasperet," räägib väikemesinik, kes pole kolme nädala jooksul suutnud välja selgitada, kelle mesilased tema tarusid rüüstamas käisid.

Võrumaal Meremäe vallas Hilana külas elav Ilmar Vananurm on karastunud väikemesinik, kes kevadest sügiseni käib iga päev ujumas. Tema teerada kulgeb mitusada meetrit läbi kauni kanarbikurohke männimetsa, mille poolitab naabrite vahele tõmmatud siht. Ühel hommikul märkas ta, et nimekaimust naabrimehe maale on üle-öö kerkinud kummalised ehitised.

Tohutu möll tarudes

Pisut kaugemal elavale Ilmar Juusile olid tema metsa ilmunud mesilastarud vaat et suuremaks üllatuseks kui naabrimehele.

"Neid mesilasmaju sai tuua kohale ainult kas traktori või mõne muu suure masina järelkäruga. Ja metsa jõudmiseks pidi läbi sõitma ka külast. Kummalisel kombel tarude toomist keegi aga ei märganud. Müstika on ka see, et kuskil pole näha ei tõstuki jälgi ega murdunud oksi väikese metsatee ääres. Oleks nagu kopteriga kohale toimetatud," ütleb Juus.

Kuna maaomanik elab kõnealusest metsast pisut eemal, siis kuulis ta oma maale kerkinud hoonetest alles oma mesinikust naabrilt.

Edasi lugemiseks: