Mustkaru murdis USA-s Apshawa looduskaitsealal maha 22-aastase matkaja.Foto: Reuters/Scanpix
Ilm
23. september 2014, 14:26

Mustkaru murdis maha üliõpilase (24)

Kui USA-s matkale minna, tasub eelnevalt selgeks teha käitumisreeglid juhuks, kui peaks karu kohtama. Viis matkameest seda ei teinud ja ühe neist murdis karu maha.

22-aastane Darsh Patel ja tema neli sõpra kohtusid mustkaruga pühapäeval Apshawa looduskaitsealal, mis asub New Yorgist 64 kilomeetri kaugusel loodes, kirjutab BBC. Ühel ilusal hetkel märkasid matkasellid, et neil on kannul suur mustkaru. Noormehed otsustasid hargneda, aga kui nad hiljem jälle kokku said, siis Patelit enam ei olnud.

Sõbrad teatasid politseisse ja Pateli surnukeha leiti kahe tunni pärast. Umbes 40 meetri kaugusel pidas aga vahti umbes 130-kilone isakaru ning ei liikunud paigast ka siis, kui politseinik teda hirmutada püüdis.

New Jersey põhjaosas elab ligikaudu 2400 karu. Selles osariigis on mustkarudel kõige suurem asurkond, kuid inimese murdis karu seal maha viimati aastal 1852.

Looduskaitseala kõneisiku teatel ründavad karud inimesi haruharva. 

Osariigi mustkarude projekti juht Kelcey Burguess ütles, et karu agressiivsust võis põhjustada nälg, kuna metsas napib tõrusid ja marju. Samuti võisid matkajad karu rünnakut provotseerida valekäitumisega – selle asemel, et rahulikult liikuda ja vältida loomaga silmsidet, pistsid poisid jooksu.