Piison Pauliine vasikaga.Foto: RMK Elistvere loomapark
Loomad
8. oktoober 2014, 14:02

FOTO: Elistvere loomapargis sündis piisonil vasikas (5)

Elistvere loomapargi töötajatel oli esmaspäeval rõõmupäev, kui piison Pauliinel sündis vasikas.

Loomapargi juhi Sirje Sauli sõnul seisab võimas piisoniema kiivalt oma lapse ees, mistõttu pole seni olnud võimalik täpselt tuvastada, kas uue ilmakodaniku näol on tegu poisi või tüdrukuga. "Esialgse vaatluse põhjal arvame, et on tüdruk, aga nimepanekuga ootame siiski veidi," sõnas Saul. Nii nagu eelmisel aastal, on ka Pauliine tänavune poeg ootamatult sügisene. "Loodame sooja ja pikka sügist, et pisike enne suuri külmasid kosuda jõuaks," lisas Sirje Saul.

Vasika isa on piison Villu. Kokku on Elistvere loomapargis lisaks esmaspäeval sündinud vasikale veel viis suurt piisonit ja üks mullikas.

RMK Elistvere loomapargis saab näha peamiselt Eesti metsades elavaid loomi võimalikult looduslikus keskkonnas. Algselt emata jäänud ja viga saanud loomade koduks loodud Elistvere loomapark on nüüdseks saanud koduks nende loomade järglastele ning ka teistest loomaparkidest ja -aedadest saadud asukatele. Pargi eesmärgiks on jagada loodusharidust ja pakkuda võimalusi metsloomade vaatlemiseks nendele omases keskkonnas.