Foto: Tallinna munitsipaalpolitsei amet
Ilm
26. oktoober 2014, 17:47

FOTOD: Priisle teelt avastati taas risustus (13)

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti patrullid avastasid Lasnamäelt, kurikuulsalt Priisle 27 aadressilt taas risustusalase rikkumise. 

Puhkuseks ja grillimiseks mõeldud puhkealal toimusid kevadiste linnaosa talgud, kus osales palju lasnamäelasi ning mille käigus suudeti likvideerida lausa katastroofiline olukord. Mupo patrull fikseeris suvi läbi puhtana püsinud alal ehitusjäätmeid, vana mööblit, autorehve ning olmeprügi.

"Pilt ei olnud sugugi meeldiv," rääkis risustuse avastanud patrulliosakonna vaneminspektor Aleksandr Kukk. "Seda enam, et tegime suuri jõupingutusi, et tabada eelmised Priisle ala risustajad ning oleme järjepidevaltd Priisle piirkonda erilise tähelepanu all hoidnud. Tegemist on suhteliselt värskelt ladustatud prügiga."

Õnneks suutis patrull risustust inspekteerides leida piisavait asitõendeid võimaliku süüdlase kohta ning alustas menetlust.

"Kurb on. Ühed näevad vaeva, et hoida oma koduümbrus korras ja teised lagastavad, nagu jaksavad," ütles Kukk. "Jäätmejaamad on enamikes linnaosades olemas ning palju lihtsam oleks olmeprügi snna ära viia. Osa prügist – näiteks kaheksa rehvi inimese kohta – võetakse vastu lausa tasuta. Palume kõigil, kes märkavad ebaseaduslikku risustust tekitavaid kodanikke, sellest teada anda mupo korrapidaja infotelefonil 14410, mis töötab ööpäevaringselt. Hea oleks toiming fikseerida, tänapäeval on pea igal inimesel foto tegemist võimaldav telefon taskus."

Tänavu on Priisle 27 risustajaid trahvitud juba kolmel korral – 28. veebruaril, 14. aprillil ja 2. mail.

Maksimaalne trahv kohaliku omavalitsuse üksusejäätmehoolduseeskirja nõuete rikkumise korral on kuni 800 eurot.