Foto: Kuvatõmmis/APP
Loomad
18. november 2014, 12:00

VIDEO: hirv hüppas läbi USAs asuva eesti kiriku akna, jättes maha vereplekid ja suure segaduse (6)

USAs New Jerseys asuva Lakewoodi Pühavaimu kiriku pastor Thomas Vaga sai esmaspäeval ehmatava teate, et koguduse kontori aken on ära lõhutud. Vaga esimene mõte oli, et kontorisse murdsid sisse kurikaelad, kuid tegemist oli hoopiski hirvega!

Eesti luterliku kiriku pastor Thomas Vagale helistas esmaspäeva hommikul kell 7.30 kiriku kontori kohal elav hooldaja, kes andis teada, et kontori aken on lõhutud ja keegi on tõenäoliselt hoonesse sisse murdnud, vahendas Absury Park Press.

Vaga sõnul muretses ta kõige rohkem kiriku kontoris hoiatavate Eesti ajalooliste dokumentide pärast.

Veidi hiljem helistas kiriku hooldaja uuesti ja teatas, et oli vaadanud üle turvakaamera video, millest selgus, et tegemist polnud mitte varaste, vaid hirvega.

Kontorisse jõudes nägi kiriku kontori sisustus välja nagu mõrvapaik: mööbel oli paigast nihutatud, põrandal vedelesid raamatud ja klaasikillud ning kõikjal võis näha verd.

Vaga oli segipaisatud kontorit nähes veendunud, et leiab sealt ka surnud hirve, kuid loom oli sama akna kaudu ka välja läinud ja põgenenud.

Kiriku juures töötav Eda Treumuth ütles samale väljaandele, et neile jääb küll tekitatud segadus koristada, aga vaene hirv on kusagil vigastatud ja hirmul. "Ta lakub ilmselt kuskil oma haavu," oli Treumuth kurb.

Vaga ütles, et ta ei saa siiamaani aru, kuidas õnnestus metsloomal nii väikese akna kaudu hoonesse tungida.

Politsei hinnangul kaotas hirv kiriku kontori kõrgete müüridega sisehoovis suunataju, üritas paanikas ära joosta ja hüppas juhuslikult aknast sisse.

Eesti pagulased asutasid USAs New Jersey osariigis Lakewoodi Pühavaimu koguduse 12. veebruaril 1949.

Vaata videot SIIT!