Väike vallatus: Rõõmus peo­perenaine Nora lükkas lume­memmest suurema vaevata kummuli.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
24. november 2014, 07:00

Lisatud Kanal 2 "Reporteri" video!

Tallinna loomaaias peeti jääkarude sünnipäeva (5)

Eile keskpäeval oli Tallinna loomaaed talvisele ilmale vaatamata ebaharilikult rahvarohke: jääkarutüdruk Nora tähistas aastaseks saamist ja Viinis ilmale tulnud isa Nord 13. sünnipäeva. 

Õnnelikel jääkaruvanematel ­Nordil ja Friidal pole kombeks sünnipäevadel kogu perega kokku saada, sest sellise inimestele omase tava on emake loodus nende puhul välistanud. Norat ja tema ema Friidat ootasid kingitused Nordi sünnipäevalauast paar puuri eemal, aga nurisemiseks polnud põhjust neist kellelgi. Ninaesiseks ja kõhutäiteks ootasid peoperemehi porgandite ja õuntega ehitud lumememmed ning lume sisse peidetud kala. Kell 12 lasti Friida ja Nora kaamerate ja kümnete kärsitult oodanud külaliste ette.

Loomad uudistasid kingitusi. Algul nad võõrastasid puuri keskele ei tea kust kohast tekkinud lumiseid tegelasi ja nende porgandist ninade rohkust, kuid siis köitsid nende tähelepanu kaks puurivarbaid ehtivat okspunutist ja sünnipäevapidu võis alata. Paari sekundiga kiskusid mõmmikud puurikaunistused maha ja tegid mõne minutiga tuule alla ka lumememmedele, sest nagu selgus, oli neil mugavam porgandeid nosida otse puuripõrandal. Nora nautis sünnipäeva täiega, loobudes suuremast osast piduroast ema kasuks. Oma lumememmekujulise tordi leidis isa Nord naaberpuurist ja käitus sellega nii, nagu ühele Austria pealinnas sündinud jääkarule kohane: käpp partneri pihale ja paar hoogsat valsisammu, mille järel lume- ja porganditordi vastupanu rauges.

Paldiski maantee värava lähedusse kavandatud jääkarude uus kodu on seni rahanappuse tõttu ehitamata jäänud. Oktoobri lõpu seisuga on polaariumi ehituse tarvis annetustena kogutud 87 825 eurot.