Kassikohvik Nurr avati 16. oktoobril Tallinnas.Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Eesti uudised
11. detsember 2014, 12:03

Mis juhtus?! Turvakodu lõpetas kassikohvikuga Nurr koostöö (89)

Kasside Turvakodu lõpetas eile õhtul napiks jäänud koostöö kassikohvik Nurriga ning võttis kohvikus ajutiselt elanud kassid tagasi oma hoole alla. 

Põhjusena tõi turvakodu Facebooki lehel välja vastuolu kasside heaolu ja kohviku tegevuse vahel.

 

"Meil on tegelikult väga kahju, et algselt armsa ideena tundunud ettevõtmine on paraku kõike muud kui heategevuslik ja heasoovlik. Kindlasti ei ole kohvik mõeldud hüljatud loomadele ning kohvikupidajad ei mõista kahjuks hüljatud loomadega seotud probleeme ning nende vajadusi. Nii juhtub, kui äri on heategevusest tähtsam ning loomi kasutatakse vaid äriliste eesmärkide rahuldamiseks.

Meil on kurb, et kohvik ei olnud nõus meie väikestele isegi mitte pehmeid pesasid võimaldama. Esimeste miinuskraadide saabumisel langes kohviku temperatuur 16 kraadini ning mitmed, niigi külalisterohkest seltskonnast ning laste kiljumisest stressis olnud karvakerad jäid nohuseks ja haigeks. Kahjuks olime tunnistajaks, kuidas sooja otsivad käpad end külastajate sulejopede sisse kerra tõmbasid. Kassid on soojalembed pesaloomad. Aga sellest saavad aru vaid inimesed, kes on päriselt ka kassi-inimesed." 

Kohvik: kassidel oli liiga palju stressi 

Kohvik Nurr seletab Facebookis asja järgmiselt: täna pidime kiisud kahjuks Turvakodusse tagasi andma. Liigse stressi tõttu hakkasid välja lööma haigused. Peame Kassikohviku olemust muutma, et loomade stressi vähendada.

Kovik lubab Nurri leida püsivad asukad - "Nii nagu on ka igal pool mujal maailma kassikohvikutes".

Et uute kasside valimine ja vaktsineerimine ning kohviku jaoks harjutamine võtab aega aasta lõpuni, lubab Nurr senikaua jätkata lastekohvikuga, kus lapsed saavad "peaaegu päris kisudega mängida ning täiel häälel oma rõõmu väljendada, mis päris kiisudega kohvikus poleks võimalik".