Foto: YouTube
Maailm
26. detsember 2014, 14:42

Aasta aega Siberi haiglas surnud omanikku oodanud koer sai viimaks uue kodu (30)

Aasta aega Siberi haiglas surnud omanikku oodanud koerake sai viimaks uue kodu, kui haigla otsustas looma võtta oma püsiasukaks.

Maša on viimased 12 kuud oodanud iga päev sama koha peal Novosibirski haiglas omanikku, kes suri möödunud aastal. Koer sõbrunes nii haigla patsientide kui personaliga, kes hoolitsesid selle eest, et koeral oleks soe koht magamiseks ja toidukauss nina all, kirjutab The Siberian Times.

Pärast seda, kui lugu Mašast esimest korda ajalehes avaldati, pöördus haiglasse mitmeid inimesi üle maailma, kes soovisid koerale uut kodu pakkuda. Kuigi esiti oli ka haigla selle poolt, et koer leiaks uue omaniku, otsustati viimaks jätta loomake haiglasse elama. Truud koera üritati adopteerida Venemaale kolmel korral, ent Maša naasis iga kord haiglasse.

Maša on haiglaga juba harjunud ning talle meeldib, kui külastajad või personal teda paitavad. Üle kõige meeldib talle kõndida koos medõe Alla Vorontsovaga, kelle kiindumus koera vastu on vastastikune. "Meie ilus Maša, nii armas ja tark koer," ütleb medõde.
Vorontsova sõnul on Maša kodu haiglas, kuna ta ootab siiani omanikku. "Usun, et isegi kui viiksime ta haua juurde, ei suudaks ta seda uskuda. Ta ootab omanikku elusana, mitte surnuna," lisab Vorontsova.

Taksikoerale sarnanev Maša on haiglaga tuttav juba kaks aastat ehk alates ajast, mil tema pensionärist omanik haiglasse sisse kirjutati. Kui mees haiglaravil oli, käis tal külas vaid Maša.

Maša lugu sarnaneb kuulsale Jaapani koerale Hachikole, kes käis alati omanikul vastas Tokyo Shibuya rongijaamas. Isegi pärast omaniku surma külastas koer järgnevad kümme aastat iga päev kell neli õhtul jaama, lootuses, et omanik astub rongilt maha. Hachiko topis on Jaapani teadusmuuseumis ning tema kuju näeb Shibuya rongijaama juures. 2010. aastal tehti Hachikost film ka Hollywoodis.