Talv.Foto: Mati Hiis
Ilm
29. detsember 2014, 11:58

KÜLMATAAT NÄITAB HAMBAID: eelolev öö toob kuni 20 miinuskraadi (20)

Teisipäeva öö hakul on Eesti kohal veel arktilise õhuga kõrgrõhuhari. Sajuta ja vaikse ilma tingimustes langeb õhutemperatuur Eesti lääne- ja põhjaservas -7 kuni -12 kraadini, suuremal osal sisemaast aga -15 kuni -20 kraadini, teatab riiklik ilmateenistus.

Pärast keskööd lääne poolt alates õhutemperatuur tõuseb, sest tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning tugevneb, pilvisus tiheneb. Norra merelt on lähenemas aktiivne madalrõhkkond ühes soojema ja niiskema õhuga.

Homme hommikul hakkab alates Loode-Eestist lund sadama. Päeva jooksul levib sadu üle Eesti ja muutub tihedaks ning tuiskab. Lääne-Eestis läheb pärastlõunal sadu üle lörtsiks ja vihmaks. Suureneb jäiteoht.

Puhub lõuna- ja edelatuul puhanguti 15, rannikul 18 m/s, õhtu poole nõrgeneb ja pöördub läände.

Õhutemperatuur tõuseb õhtuks Lääne-Eestis 0 kuni +3 kraadini Kesk-Eestis 0 kuni -3 kraadini ja Ida-Eestis -3 kuni -7 kraadini.

Kolmapäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti. Sajab lund ja lörtsi, öö hakul võib tuisata. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. On jäidet. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis +1 kuni +3, ida pool öö hakul -1 kuni -5, hommikuks tõuseb 0 kraadi ümbrusse.

Päev on enamasti sajuta, vaid Ida-Eestis võib veidi lörtsi sadada. Puhub edela- ja läänetuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi, vana-aasta õhtul langeb sisemaal kohati veidi alla 0 kraadi.