Tuuleiilid viisid randa raksunud laineharjadest vee Rohuneeme teele. Autopesu.Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI
Ilm
3. jaanuar 2015, 08:21

GALERII JA VIDEO: tormituul kergitas Pirital vett ja pesi Viimsis autosid (4)

Läänemere lõunaosas suuri laineid kokku kuhjanud torm ei jõudnud Eestisse, vaid taltus varem, nagu ennustasid ka Euroopa ilmaportaalid. Sellegi poolest tekitas tugev tuul elevust ja meelitas huvilisi isegi õhtupimeduses vetemöllu vaatama.

Pirital ja Meriväljal seisis kell 20 paiku kümneid autosid, milles istunud inimesed lootsid looduse vaatemängu näha. Pirita tee ääres lendas merevett üle kaldakaitse kõnniteele.

Ka Viimsis, kus meri nii Püünsis kui Rohuneemel autoteed märjaks pritsis, leidus piisavalt huvilisi, kes sättisid oma autosid otse lainete ette, et sel moel soolase veega oma sõiduriista pesta. Nende ootused kandsid vilja, sest just sel ajal oli tuul kõige tugevam ja laineharjad lendasid üle kaldakindlustuse hooga tee peale. Viimsi inimestele oli rannamurrutisest üle autotee paiskuv pesuvesi tavapärane asi ega seganud kohalikke jooksutrenni tegemast või koeraga jalutamast.

Kuigi ilmateenistus ennustas Tallinnas kuni 90 sentimeetrist merevee tõusu üle nulltaseme, tõusis Tallinna sadamas asuva mõõturi andmetel vesi siiski maksimaalselt 74-75 cm. Sellest aga piisas, et "pesta puhtaks" Pirita TOPi jahisadama mõned madalamad kaid, kuhu vesi tugeva tuulega siiski peale ulatas. Merekohinat oli ka paatide hoidmiseks mõeldud staapelplatsil, kuhu lained paatide vettelaskmiseks kasutatava slipi juurest mõnusasti sisse mühisesid.

Otstega kinni köidetud laevad seisid Pirita kai ääres üsnagi kõrgel ja vesi oli toonud mereäärsetele kõnniteedele korraliku portsu prügi.

Tuuline on ilm ka täna, kuid eilsest tugevamaks iilid ei muutu ning enne ööd hakkab tuul raugema.