Koplist leitud Juss, kes on väidetavalt täna, 9. veebruaril uude koju läinud. Foto: Tallinna Hoiupaik
Eesti uudised
9. veebruar 2015, 12:06

Kas Tallinna Hoiupaigas jätkuvad kahtlasevõitu tegemised ehk Miks ei antud soovijale Koplist leitud tõukasse? (39)

2013. aasta 21. novembril esitasid kuus loomadega tegelevat organisatsiooni Tallinna Loomade Hoiupaigas toimuva kasside massilise hukkamise ning võimaliku seaduste mittetäitmise kohta pöördumise Veterinaar- ja Toiduametile, Tallinna Keskkonnaametile, Tallinna Linnavalitsusele ning Harju Maavalitsusele. Pöördumise peamiseks sisuks oli asjaolu, et liiga suur arv kasse haigestub Tallinna Loomade Hoiupaigas viibimise ajal ja varjupaigas hukatakse ebanormaalselt palju kasse enne 14 päeva möödumist. Täna, aastal 2015, tabab Hoiupaika taas sarnane süüdistus.

Õhtulehega võttis ühendust Eve Palm, kes kirjeldas, kuidas tema tuttav oli huvi tundnud varjupaika saabunud kolme siiami vastu ning kuidas Tallinna Hoiupaik keeldunud soovijale kiisusid andmast.

"Sain täna (eile - toim) kõne oma tuttavalt, kes ei ole mitte kuidagi seotud kassiühingutega ega kassipäästmisega, ja kel suri mõni aeg tagasi oma vana siiam ära. Ta oli helistanud varjupaika, et ehk õnnestub tal kedagi neist siiamitest omale koju päriseks võtta ja oli nõus ka pakkuma hoiukodu teistele siiamitele. Selle peale oli vastatud, et need on keldrist püütud, neid ei väljastata ning need lähevad esmaspäeval hukkamisele," kõneleb Eve, lisades, et eelnevas ei ole mõtet kahelda, sest kassid on paigutatud tuppa nr 4 ja 5, kust eluga pääsevad välja vaid väga vähesed.

Täna selgub aga hoiupaiga kodulehte külastades, et eelpool mainitud tõukassid on leidnud endale tänase kuupäevaga siiski uued kodud ning et varjupaigas on nad viibinud 13 päeva.

Et asjalood Tallinna Loomade Hoiupaigas on enam kui kahtlased, annab aimu ka veidi enam kui aastatagune Õhtulehes ilmunud artikkel, milles endine varjupaiga töötaja, kel pärast vallandamist keelati varjupaiga territooriumile sisenemine, väidab, et hoiupaik on muutunud vaid raha teenimise masinaks: näiteks müüakse varjupaika sattunud tõuloomad uutele omanikele maha.

Kahjuks ei õnnestunud Õhtulehel saada Tallinna Hoiupiaga kommentaari, kuna varjupaigast öeldi, et ajakirjandusega suhtleb vaid juhataja Larissa Kozõreva, kuid tema viibib hetkel puhkusel.