LendoravFoto: A.Popov / Wikimedia Commons
Ilm
9. veebruar 2015, 18:22

Soomlane üritas müüa surnud lendoravat, kuid pidi loovutama selle muuseumile (17)

Soomlane üritas müüa surnud lendoravat. Raha jäi saamata, sest looduskaitse all olevat looma ei tohi müüa ei elusa ega surnuna. 

Soomes Kuopios asuvas Prismas rippus möödunud nädalavahetusel kuulutus, et müüa on surnud lendorav, hind 60 eurot. Müüja, Kuopios elav meesterahvas leidis surnukeha õuest ja arvas, et leid on leidja oma. "Kass oli toonud selle öösel trepile," selgitas mees ajalehele Savon Sanomat.

Lendoravad elavad Kuopio ümbruse metsades ning inimesed on leidnud seal lendorava pesapuid ja väljaheiteid.

Kuopiolane kinnitas, et kui ta looma leidis, oli see surnud ja vigastamata ning küllap oli see pakase käes olnud juba mitu kuud. Ta rääkis, et oli netist järele vaadanud, et surnud loomi müüakse 250-300 euroga. "Kuna see loom on looduskaitse all, siis mõtlesin, et seda võib müüa odavamalt." Kuopiolane arvas, et kui kaitsealuse surnud isendi vastu mõni muuseum huvi tunneb, võib ta selle müüa ju mõnekümne euroga. Tegelikult oli ta näinud netis müügil ainult oravaid, mitte kaitsealuseid lendoravaid, ning oli üllatunud küsimuse peale, kas kaitsealuse looma müümine pole mitte keelatud.

Politsei selgitas, et Soomes on lendoravaid müügiks pakutud haruharva. Enamus inimesi on teadlikud, et kaitsealuseid loomi ei tohi eriloata ei müüa ega vahetada, ning teatavad leiust ametnikele.

Nüüd tuleb kuopiolasel kassi toodud leid loodusmuuseumile loovutada.