Foto: Erakogu
Eesti uudised
21. veebruar 2015, 07:00

"Olen 12 aastat selle kassi omanik olnud, ja nüüd ei loe see midagi!" (118)

Tallinlanna Triinu jäi ilma oma rõdult alla hüpanud ja viimaks loomade hoiupaika jõudnud kassist, sest loom anti väidetavalt paar tundi enne perenaise kohalejõudmist teisele.

Mullu 24. oktoobril kukkus Triinu kaheteistaastane kass Lasnamäel teise korruse rõdult alla ja jooksis minema. Omanik otsis põgenikku õuest, kodu lähedalt loomakliinikust, kasside turvakodust. Asjata. Muu hulgas teavitas Triinu kadunud kassist ka Tallinna loomade hoiupaika ning sisestas hoiupaiga veebilehe vahendusel mitu korda pildi ja kuulutuse oma kassist, 4. detsembril avastas Triinu hoiupaiga kodulehelt kuulutuse oma looma kohta. Selleks ajaks oli kass hoiupaigas olnud kodulehe andmetel 20 päeva.

Hoiupaigas öeldi Triinule, et kass oli antud paari tunni eest uuele omanikule seoses loomakaitseseaduses sätestatud 14päevase tähtaja möödumisega. "Järgmisel päeval hoiupaiga juhi Larissa Kozõrevaga uuesti rääkides märkas Triinu, et kuupäevad kassi toomise ja äraandmise kohta ei klapi, kuid vaidlus lahendust ei toonud. Ühtlasi tuli välja järgmine trump omaniku vastu: Triinu kassil puudus kiip. "Kõik on tehtud vastavalt õigusaktidele ja seadustele. Kui teie ei ole sellega nõus, soovitan minna kohtusse Tallinna vastu ja mitte hoiupaiga vastu," teatas Kozõreva. "Teie andmed on edastatud uuele omanikule ning tema vastas, et teiega ühendust ta võtta ei soovi."

Triinu on teinud Harju maakohtule taotluse eeltõendamismenetluse algatamiseks, et teada saada lemmiku uue omaniku isik ja nõuda talt kass tagasi. "Kas mul tõesti ei ole enam mitte mingit lootust ega isegi õigust enda looma tagasi saada?" küsib Triinu. "Kas see ei loe midagi, et olen 12 aastat tema omanik olnud?"