Inglise bulldogFoto: Reuters / Scanpix
Loomad
26. veebruar 2015, 13:44

KOERAOMANIKE KAEBUS: Purina Benefuli krõbuskid ajavad koerad hauda! (7)

Purina koeratoit on põhjustanud väidetavalt koerte haigestumist ja koguni surma. Grupp USA koeraomanikke on esitanud Purina tootja Nestlé vastu kaebuse.

Kaebuse esitajad väidavad, et tuhanded koerad, kes on söönud Purina Benefuli koeratoitu, on saanud kahjustusi, sest Purina sisaldab mürgiseid lisaaineid, kirjutab NBC News. Mürkained on tekitanud koertel sisemisi verejookse ja maksakahjustusi.

Californias maailma suurima toidu- ja joogitootja Nestlé vastu esitatud kaebuses väidetakse, et mürki sisaldavad Purina populaarsed Benefuli krõbuskid. Aga just seda reklaamib firma kui tervislikku koeratoitu.

Üks kaebuse esitajatest Frank Lucido väidab, et ta hakkas oma kolme koera toitma vaid Benefuliga detsembri lõpus või jaanuari algul, kui oli koerad viinud remondi eest eraldi hoonesse. Jaanuari lõpul jäid kõik kolm koera raskelt haigeks ning üks nendest suri.

Ellujäänud koertel tuvastati sisemised verejooksud ja maksakahjustused. Surnud kaheksa-aastasel Inglise bulldogil oli veterinaari kinnitusel mürgistuse. Lucido advokaat kinnitas, et see, et naaber koeri mürgitas, on välistatud.

ConsumerAffairsi veeb, kus on esitatud üle 800 koeratoidumargi, hindab Benfuli väärtust vaid ühe tärniga viiest võimalikust. Kaebuses väidetakse veel, et Benefuliga seotud probleemid olid firmal teada juba 2007. aastal.

Nestlé hinnangul on kaebuse puhul tegemist tüüpilise sotsiaalmeedias lahvatanud skandaaliga, millel pole mingit alust ning vaid tekitavad Benefuli klientides hämmastust.