Loomad

KOERAOMANIKE KAEBUS: Purina Benefuli krõbuskid ajavad koerad hauda! (7)

LISA KOMMENTAAR

ess27. veebruar 2015, 21:14
Odavaid poekrõbinaid ei tohi elusees kassile anda.
loomapoest miskised kallimad sobivad ainult.
Muri27. veebruar 2015, 14:14
Ajudega mõtlevad inimesed, saavad ju aru et see ongi üks äri, need firmad ja muud asjaosalisedräägivad, et normaalset toitu loom ei tohi süüa. Parem ostke kalli raha eest jama, see on nö tervislik. Endal kodus kass, vahel ikka annan krõbinaid kui mõneks päevaks kodust ära olen, aga see on harva ja äärmisel juhul. Tavaliselt saab ikka selle lahja 4% konservi asemel sama raha eest hakkliha vsm ja kassil kauem kõht täis.
MS27. veebruar 2015, 07:18
Kassidele on surmavad Rimist ja Säästumarketist ostetud kassitoidud, mille tootenimi on Nutri Balance. Võtsime Tartu Koduta Loomade varjupaigast 1-2 aastase kassi 2013.a. novembris. Kuna kass oli pool aastat varjupaigas olnud ja muud toitu peale krõbuskite ja kassikonservide keeldus söömast, siis söötsimegi teda põhiliselt Säästumarketi krõbuskite ja konservidega. See lõppes sellega, et 2014.a. augusti alguses tuli kassike magama panna, sest ta neerud lõpetasid neerukivide tekkimise tõttu töötamise. Enne veel kassike piinles pikalt, sest me ei saanud aru, mis tal viga on- arvasime, et ussid ja andsime vastavaid ravimeid. Karv oli tal ka kogu aeg lahti, nagu oleks kogu aeg karvavahetus. Miks keegi varem ei hoiatanud, et poekrõbuskid ja konservid ei kõlba toiduks! Vaene kass suri piineldes.
ets27. veebruar 2015, 06:29
Minu koer on 13 aastat krõbinaid söönud ja pole häda midagi (enamjaolt just purinat)
Jänks26. veebruar 2015, 20:59
Ei soovita samuti krõbinatega koeri ega kassa sööta. Minu juurde asus üks kodutu kass elama, kes tulles oli ilus pikakarvaline umbes paari aastane kassipoiss. Nüüd on ta 5a. minu juures elanud, kogu selle aja olen teda Whiskasi ja Friskiesiga, mis samuti on Purina firma kõrbinad, toitnud ja 7a. kassi tervis on nii läbi, et ta tuleb magama panna, isegi osad hambad on suust välja kukkunud. Mul on ka varem korra kass olnud, kes sõi räime ja liha ning kui seda ei olnud, siis sai sama toitu mida sõi inimene-kartul soust, supp, mulgikapsad...Kass elas 18a. vanaks, kõik hambad olid terved ja mitte kordagi ei olnud ta haige ning karv läikis. Aga krõbinatega toidetud 7a. kassil on lisaks muudele hädadele juba pikemat aega ka nohu, köha ja turtsub öö otsa aevastada nagu vana mees.
!!!26. veebruar 2015, 15:46
Nii kass kui koer vajavad tegelikult naturaalset toitu nagu muistegi. Kogu see krõbuskavärk ning reklaam on lihtsalt üks suur äri, et naiivsete loomaomanike taskuid tühjendada.
krõbinal...28. veebruar 2015, 00:38
... ja krõbinal on suur vahe. Toidupoes müüdavad kassi-koeratoidud ongi saast. Mida vähem on looma toidus ehedat liha, ja rohkem lihakõrvalsaadusi( need on igast jääkproduktid) ja ning rohkem tuhka, seda saastem see toit on. Ja just nimelt need kuivtoidud on need, mis tekitavad kassidele-koertele neeruprobleeme. Enamik inimesi aga ei raatsi poetoidust 2-3x kallimat vet.kliiniku toitu osta...