JahimeesFoto: PantherMedia / Scanpix
Ilm
27. veebruar 2015, 15:35

Jahimehed saavad katkutõbiste metssigade eest matusetasu (4)

Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) ja Eesti Jahimeeste Selts sõlmisid lepingu sigade Aafrika katku surnud metssigade korjuste ning seakatku diagnoosiga kütitud metssigade kahjutustamiseks. Korjuste matmise või konteinerisse toimetamise eest saavad jahimehed tasu.

Vastavalt 1. märtsil jõustuvale Töövõtulepingule maksab VTA Eesti Jahimeeste Seltsile ühe seakatku surnud metssea korjuse matmise eest 70 eurot ning selle korjuse konteinerisse panemise eest 35 eurot. Sama palju maksab ka kütitud katkutõbise metssea korjuse konteinerisse toimetamise eest 35 eurot.

Jahimeestele väljamakstavad summad sõltuvad jahimeeste katusorganisatsiooni ning kohalike jahiseltside vahel sõlmitavatest lepingutest ning tegelikult tehtud kulutustest.

"Metssea korjuste kahjutustamise eest tasutakse vaid sigade Aafrika katku suhtes positiivseks osutunud proovide alusel," kinnitas VTA peadirektor Ago Pärtel.

19. veebruaril otsustas Vabariigi Valitsus eraldada VTAle valitsuse reservfondist 38 500 eurot, mis peaks katma tänavu jahimeeste metssea korjuste kõrvaldamiseks tehtud kulutused.

Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee ning küsimusi ja infot taudikahtlusega loomadest saab jätta VTA vihjetelefonil 605 4750.