Loomad

BULLTERJERI PEHME LOOMUS: vaata, kuidas koer allub täielikult lapsele (27)

LISA KOMMENTAAR

See,12. märts 2015, 19:16
et bullterjeritega on olnud juhtumeid, kus nad tungivad inimesele kallale, ei tähenda, et selliseid juhtumeid pole olnud teist tõugu koertega. Lihtsalt need bullterjerijuhtumid on ilmselt atraktiivsed olnud ajakirjanduses kajastamiseks. Mis see bullterjer nüüd rohkem võitluskoer on, kui dobermann, kaukaaslased, suvalised lambakoerad jms sellised, kes on aretatud ründama.
A12. märts 2015, 15:43
armasad koerad oma veidrustega,naerda saab neid koguaeg
sellega on nii12. märts 2015, 10:17
et võib leebe olla. Aga keegi ei tea, kus algab ja lõpeb see piir. Kui piir lõpeb, siis on asjad pehmelt öeldes väga sitad.
mina12. märts 2015, 08:29
Ärge ajage segi ameerika pitbullterjetit ja inglise bullterjerit.täiesti erinevad tõud ja käitumised.
sapiens12. märts 2015, 04:27
See on sama, kui anda lapsele granaat mängimiseks - ehk läheb onneks, aga ehk ei.
See11. märts 2015, 23:14
pole koer, vaid jõletis, fuihh vastik vaadatagi.
bulliku omanik.11. märts 2015, 22:34
mul on see koer 14 a. olnud ja parimat koeratõugu ma ei tea maailmas peale bulliku,see on segu koerast -rotist-seast-hobusest ja ahvist! bullik on koertemaailma narr ja pullimees,sellist klounkoera pole üheski tõus rohkem,see tõug on oma pere kõige suurem naljanumber ja kõikide lemmik ja minu seasilm on veel kogu mu tutvusringkonna ja maal kogu küla lemmik.inimsõbralikumat koera annab leida.ja kõik ,kes siin paanikat tekitavad bulliku agressivsuse kohta siis ütlen otse näkku -´´ärge valetage ja vassige siin ,ärge tekitage valejutte ja legende mida pole olnud´´!! loomulikult ,kui peremees on debiilne ei vastuta ma koerakäitumise eest olenemata tõust aga bullik on maailma parim koer,võin oma pea anda oma sõnade kinnituseks ja tõesti seda koera peaks kaitsma kõikide laste eest ,sest lapsed kiusavad alati teda sest ta laseb endaga kõike teha .olen ise näinud kuidas üks 3 aastane tegelane topis oma pead talle suhu ja koer selle peale ainult istus liikumatult nagu dresseritud tiiger ja lasi endaga kõike teha.nii,et ärge tekitage paanikat tundmata seda koera päriselt.
hoidke11. märts 2015, 22:26
Oma mokad maas loll pööbel kui te midagi ei tea, googeldage bullterjerite rünnakute statistika kohta, üks leebemaid tõuge üldse, mitte üheski riigis maailmas ei ole rünnakutes inimese vastu esi kahekümnes, tõu hirmuäratav maine tuleb sellest, et juhmid ajakirjanikud ja veel juhmim pööbel ei suuda vahet teha kahel sarnase nimega, aga totaalselt erineval tõul, Ameerika pitbullterjeril ja antud videos oleval Inglise bullterjeril, kes on üks kõige inimsõbralikumaid tõuge üldse.
sapiens12. märts 2015, 04:36
Mida sa oinas jahud, kui koeratöug on aretatud vöitluskoeraks, siis ei kuulu see inimese maailma. Loomulikult on loomal inimese juures köht täis ja soe olla - seega agressiivsus uinutatud, aga ega geene saa muuta, keegi ei tea, millal granaat plahvatab.
kui12. märts 2015, 06:46
loeksid sellest tõust natuke rohkem kui vaid esimest ettejuhtuvat tutvustust siis teaksid, et jah- see koer aretati küll härjavõitluseks aga peagi sai ka selgeks, et see tõug selleks ei sobi ja nii saigi temast pigem perelemmik. On vaid üksikud tõud, mis aretatud suunaga inimest püüda ja neid kasutati omal ajal orjade ning vangide ohjamiseks ning põgenike püüdmiseks. Kuna paljud mehed tapavad ja vägistavad, siis võiks väita ka meessoo kohta, et need on "aretatud" endast nõrgemaid ründama ja vigastama. Koerte ja härjavõitlusteks aretatud loomad ei tohtinud olla omaniku ja inimese vastu agressiivsed, sest vastasel juhul poleks saadud neid kasutada. Oma saagihasardis oleks nad inimest vigastanud. ja nagu siin on juba välja toodud- vale kasvatuse, vähese sotsialiseerimisega saab igast koerast murdja kasvatada, olenemata tõust ja suurusest. Sama moodi on paljudes kokkuvõtetes maailma ohtlikemate tõugudena välja toodud ka berhardiin, husky, saksalambakoer- ehk siis meie mõistes kõige tavalisemad perekoerad.
koer11. märts 2015, 21:43
Minu väikelaps on bullterjerit kaks korda hammustanud. Pigem tuleks kaitsta koera, et teda päris ära ei näritaks. Aga tõsi paremt koera pole olemas!
vaadake11. märts 2015, 21:33
need nn "murdjakoerad" on õige kasvatuse juures leebemad musiloomad kui "kotikoerad". Olen tänaval jalutades näinud lõugavaid ja hambaid laksutavaid pisikoeri aga mitte neid murdjatõuge. Bull-tüüpi koerad on ühed minu lemmikud ja seda just oma leebuse, inimlembuse ja meeletu kiindumuse tõttu oma pereliikmetesse. Vale kasvatusega saab ka puudlist murdja teha, probleem pole mitte koera tõus vaid selles, kes on rihma teises otsas. Koerad ei korralda koertevõitlusi, seda teevad inimesed- aga paljud koerad kes on selle üle elanud, on edukalt rehabiliteeritud ja elavad perelemmiku elu ilma ühegi agressiivsuse ilminguta, mitte ainult inimeste vaid ka teiste koerte suhtes. Kui koer inimest ründab, siis on tegu ülekaalukalt kasvatusviisis, kuid põhjus võib olla ka varjatud haiguses, mis koera selliste tegudeni viib (valu väljendub agressiivsusena), väike osa rünnakuid on põhjustatud ka tõesti koera iseloomuveast või siis käitumishäirest. Aga ka siin saab inimene palju ära teha, kui käitumishäirega koera aretuses ei kasutata ja tähtsaks ei peeta mitte rahanumbrit vaid koera. Sama on ka ostmisega- kui toetada nö nurgakasvatajaid kes valimatult oma koeri raha teenimise eesmärgil paaritavad siis satub inimeste kätte kontrollimatute liinidega (ka käitumishäirete suhtes) koeri, kes siis omakorda mõjutavad inimeste arusaamist kogu tõust.
kõigile11. märts 2015, 21:19
kes ei tunne ja ei tea seda tõugu ärge kirjutage asjast mida te ei tea,mina tean ja tunnen seda tõugu nagu oma iseloomu ja võin ütelda ,et parimat koera pole olemas ja ta ongi inimsõbralik ja ei ole kunagi inimeste vastu agressivne ,kui on õigetes kätes ja hea inimese käes .loomulikult saab looma ajada tigedaks aga see on juba inimese viga aga selle kora loomus on inimese armastus ja ta ei ründa inimest kunagi.jah teisi koeri võib ta ähvardada aga kui on hästi kasvatatud siis tähendab koerte keeles ,sa ei meeldi mulle ja ära tule mulle lähedale mind nuusutama ,ja see on ka kõik aga kõigile paanika levitajatele -rääkige asjust mida te teate kindlasti ,niisama bläää bläääd pole vaja siin levitada !
oi kui12. märts 2015, 09:37
puudutatuna tunneb ennst moni...aga statistika n2itab kahjuks siiski et h2sti kasvatatud v mitte...ikkagi on need koige jubedam toug...
tegelikult12. märts 2015, 09:46
saab kõige enam inimesi hammustada chihuauade ja takside poolt aga kuna nende hammustuste vigastused pole kuigi suured, siis sellest meediauudiseid ei teha ning palju ei räägita. Müüb ikka see kui tegu on "murdjakoerteks" tituleeritud tõugudega. Ka kõige sõbralikumaks peetud labradorid on viimate aastatega järjest agressiivsemaks muutunud ja seda on ka meie tänavapildis aeg ajalt näha.
Warning!11. märts 2015, 20:57
Need, kes -eid laovad11. märts 2015, 22:34
Võivad kodus katsetada, hilisemaid pretensioone ei rahuldata!
what son?11. märts 2015, 20:44
Sellised koera eksperdid kohal, kõik on selgeltnägijad ja näevad juba ette et koer öösel terve pere ära rapib. Miks te oma selgeltnägemisoskusega kuritegusi lahendada ei aita?
Koer ei tee midagi niisama, samamoodi näen iga nädal mõnda tonti, kes arvab et mu koer kavatseb teda hammustada, olgugi et ma ütlen et seda ei saa juhtuda. Aga inimene on ikka kindel et ta tunneb koerte siseelu paremini kui koera tegelik peremees.
vale11. märts 2015, 20:21
Tropid.Kui teil pole omadusi koera opetada ,siis ka krants hammustab.Mul oli selline-parim koer mis saab olla.
11. märts 2015, 20:45
ise fännan inglise bulldoge, olen neid palju näinud ja ka paljudega koos olnud, pole veel ühtegi näinud kes oleks agressiivne ja ohtlik, kuigi on samuti aretatud võitluskoeraks. Elu on ikka näidanud, et kõik saab alguse kasvatusest, iga koer tahab enda juhiks saada korralikku peremeest. Kui ikka ninnunännutad siis "hammustab" ka tuhande eurone taskukoer mille hulkuv kõuts maha murrab ;)
11. märts 2015, 21:55
ma ikka vahel mõtlen, et kes asjalikele kommentaaridele miinuseid annavad, kas antud kommi puhul inimesed kes omavad neid nn tasku koeri ja tunnevad ennast puudutatuna või inimesed kes on mingil põhjusel kibestunud ja üldistavad asju, mitte ei saa aru.
11. märts 2015, 19:17
see tõug tuleks maailmas keelustada ja välja suretada,hetkeline rahulik olemus võib sekundiga üle minna ja siis ei hoia seda elukat enam miski-kõik mis liigutab tuleb tappa...vastikud aretajad.
11. märts 2015, 20:41
äkki peaks sinu ka ühe kesikust dr sõnul ära kastreerima
12. märts 2015, 17:15
kallis kas ma keelan!olen 25 aastat koeri kasvatanud ,sellise "nunnu ja sõbraliku" eluka hammaste vahele on kadunud üks taksi kutsikas ja üks väike puudel,lisaks veel naabritüdruku selg peale mida omanik otsustas..ei ,mitte koera magama panna vaid ära kolida.
parem hoida distantsi11. märts 2015, 18:35
See peni võib ühe ampsuga sel lapsel pea suhu võtta, kui miski üle viskab. Pole ta mingi leebe laste lemmikloom.
koer ei allu11. märts 2015, 18:25
mitte lapsele, vaid on vait, kuna peremees on kõrval ja filmib. Omavahele jäädes ei pruugi taoline asi samamoodi lõppeda. Omad kogemused.
ja yksp2ev11. märts 2015, 17:29
see koer enam ei talu "patsiendi" rolli ...ja siis sellest lapsest enam videosid yles ei riputata...