KevadFoto: ANDRES EHRENPREIS / Postimees
Ilm
20. märts 2015, 22:24

Kevad algab talviselt (3)

Kui talve lõpp rõõmustas meid päikese ja sooja õhuga, siis kevade esimesel päeval (kevade algus laupäeva öösel kell 0.45) õnnestub talvel taas oma võim kehtestada ning õhutemperatuur langeb miinuskraadidesse. Pääsu pole ka lörtsist ja lumest.

Laupäeva öösel puhub põhjakaare tuul 3-10 meetrit sekundis, hommiku poole tuul rannikul ja saartel tugevneb. Öösel sajab mitmel pool lörtsi, hommikul lund ning õhutemperatuur on -4 kuni +1 kraadi.

Laupäeva päeval pilvisus hõreneb, ehkki vähest lörtsi ja lund võib mõnel pool sadada. Puhub tugev kirde- ja põhjatuul, mis rannikul ja saartel võib olla puhanguti 14-17 meetrit sekundis. Õhutemperatuur jääb -3 ja +1 kraadi piiresse.

Öö vastu pühapäeva tuleb enamasti selge ja sajuta. Tuul puhub endiselt põhjast ja kirdest ning külma on 3-8 kraadi. Ida-Eestis langeb termomeetripügal kuni -10 kraadini.

Pühapäeva päeval olulist sadu ei ole, kuid õhtu poole hakkab pilvisus tihenema, mis toob Loode-Eestisse lume- ja lörtsisaju. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb, rannikul ja saartel puhanguti kuni 15-18 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on 0 kuni -3 kraadi.