MTÜ Loomade Hoiupaik juht Larissa Kozõreva kassidega aastal 2013.Foto: Liis Treimann / Postimees
Eesti uudised
21. aprill 2015, 15:07

Tallinn koostab uut kodutute loomade varjupaiga hanget (7)

Praegu on veel selguseta, kes hakkab Tallinnas kodutute loomadega edaspidi tegelema ning kas hoiupaik jääb endisesse asukohta. Tallinna Keskkonnaamet koostab praegu uut hanget: linn pakub oma ruume ja sisustust, otsides vaid teenusepakkujat.

Esimene hange, mille tähtaeg kukkus 24. märtsil, ebaõnnestus. "Riigihankes lükati MTÜ Loomade Hoiupaik pakkumus tagasi, kuna pakkumuse maksumus ületas hankelepingu eeldatavat maksumust," ütles Tallinna Keskkonnaameti heakorra ja jäätmehoolde osakonna peaspetsialist Hellika Landsmann.

Mäletatavasti on MTÜ Tallinna Loomade Hoiupaik tegevjuhi Larissa Kozõreva asjaajamised tekitanud väidetava ebaeetilise käitumise pärast paksu pahameelt loomakaitsjate ning teiste kodutute loomade eest hoolitsevate MTÜde seas. Ka Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu on varasemates kommentaarides nentinud hoiupaiga tegevuse suhtes rahulolematust. "Eelkõige puudutab rahulolematus lepingupartneri suutmatust suhelda avalikkusega ja koostöö puudumist tegutsevate loomakaitseorganisatsioonidega," sõnas Sarapuu eelmise aasta algul ERRi uudisteportaalile. Tänavu märtsi lõpul kinnitas Sarapuu Tallinna Postimehele, et Tallinna ei rahulda MTÜ Loomade Hoiupaik lepingupartnerina, ning kui hange ei õnnestu, tuleb kaaluda teisi mooduseid: „kas linn hakkab ise varjupaika ehitama või kinnisvara omanikuga läbi rääkima".

Vastuseis MTÜ-le Loomade Hoiupaik on ka Tallinna linnavolikogus. "Tallinna linna ja lähivaldade elanikud on aastaid olnud mures Loomade Hoiupaiga juhi Larissa Kozõreva ebaeetilise käitumise pärast hoiupaiga juhtimisel ning paljud loomade varjupaiga teenust pakkuvad MTÜ-d on tungivalt avaldanud soovi, et linn lõpetaks lepingu ebaeetilise operaatoriga," ütles Solman.

Pärast hanke läbikukkumist on keskkonnaamet Hellika Landsmanni sõnul hanke murekohti analüüsinud ja jõudnud järeldusele, et hange esitatakse nüüd eraldi hoiupaiga operaatorile ja asukoha pakkujale.

"Antud hetkel koostab Tallinna Keskkonnaamet uut hanget. Eelmisest hankest eristab uut hanget see, et oleme valmis pakkuma oma ruume ja sisustust ning otsime ainult teenusepakkujat ehk operaatorit," rääkis Landsmann. Ametnik lisas, et praeguseks pole veel selge, kas kodutute loomade varjupaiga asukoht muutub või mitte, kuna hoiupaiga hankele võib pakkumise esitada ka OÜ Ravensholm, kellele kuulub kinnistu, kus asub praegune kodutute loomade varjupaik.