Foto: Reuters / Scanpix
Ilm
25. aprill 2015, 10:19

Täiendatud kl 21.30!

GALERII JA VIDEO | Nepali maavärinaohvrite arv on tõusnud üle 1300 (5)

Nepali pealinnast Katmandust läänes registreeriti tugev maavärin, mis on praeguse seisuga nõudnud Nepalis, Indias, Tiibetis ja Bangladeshis kokku üle 1300 inimelu, vahendab Reuters. 

Politseiametnikud teatasid, et ainuüksi Nepalis on hiljutise seisuga registreeritud 1341 hukkunut, Põhja-Indias 36, Hiinas Tiibeti piirkonnas 12 ja Bangladeshis neli. Maavärina tõttu vigastada saanuid on esialgsel hinnangul tuhandeid.

USA Geoloogia Instituut teatas esialgu maavärina tugevuseks 7,5, ent tõstis selle hiljem 7,9 peale, kirjutavad BBC ja AP.

Maavärin kahjustas Nepali pealinnas mitmeid hooneid, nende seas ajaloolisi templeid. Katmandus varises maavärina tõttu kokku 19. sajandil ehitatud Dharahara torn. Tegemist on ajaloolise ehitisega, mis oli viimased kümme aastat külastajatele avatud. Rusude alla jäi lõksu kümneid inimesi.

CNN kirjutab, et maavärin pani Everesti nõlvadelt liikuma lumelaviinid.

Maavärinat oli tunda India põhjaosas ja ka pealinnas Delhis. Inimeste sõnul kestis maavärin 30 sekundit kuni kaks minutit.

Esiti ei teatanud kohalikud ametivõimud vigastatutest, ent üsna kiiresti anti teada neljast, hiljem juba 114 hukkunust. Nüüdseks on aga hukkunute arv ületanud 1000 piiri.

2011. aastal hukkus Nepalis olnud maavärinas viis inimest. Pealinn Katmandu sai tugevalt kahjustada maavärinas 1934. aastal, toona hukkus üle 8000 inimese.

VAATA VIDEOT SIIT!