Reigo Ahven Foto: Stanislav Moškov
Loomad
4. mai 2015, 20:07

VIDEO | Muusikust kalamees kohtus karuga (10)

Muusik Reigo Ahven jagas esmaspäeva hommikul "Terevisiooni" saatejuhtidega vahvat karuvideot.
 

Reigo Ahven käis meil täna hommikul ajalehti sirvimas. Lisaks tahtis ta oma telefonist jagada vahvat karuvideot. Kuna eetris oli telefonist pilti saada natuke keeruline, postitame video siia. Head vaatamist!

Posted by ETV Terevisioon on 3. mai 2015. a.

Reigo rääkis Õhtulehele, et video tegi ta Lahemaal. Trummar on kirglik kalamees ja teel kalale ta karuga kohtuski. "Sõber nägi eelmisel päeval samas kohas ilvest," rääkis Reigo.

Mehe sõnul on ta kala- ja metsaretkedel näinud korraga ka kolme karu, kitsesid, saarmaid ja teisigi loomi. Kord mere ääres nägi hülgepoega, keda enne tähelegi ei pannud, kui loom kivi pealt vette hüppas.

Kust loodusehuvi alguse sai?

"Vanaisa oli jahimees ja topisetegija. Tema juures olid maja teisel korrusel huvitavad topised. Ilmselt sealt sai alguse ka huvi lindude vastu," rääkis muusik.

Päris linnumäärajaga Reigo väljas ei käi, kuid uurib nähtud liikide kohta internetist või küsib teadjate inimeste käest.

"Looduse jätkusuutlikkus on minu jaoks valusalt oluline teema. Inimesed on võimelised liigirikkuse välja suretama. Eestis on loodusega õnneks hästi ja meil on lootus oma liigid alles hoida. Näiteks oli mul väga hea meel, kui riik ostis ära Sindi paisu. Nüüd suureneb lõhede kudemisala oma kümme korda. See on oluline, et riik pöörab tähelepanu sellistele asjadele. See tehaksegi ära, mitte ei takerduta liigsesse bürokraatiasse, kuigi tavainimese jaoks on see võib-olla kolmanda järgu küsimus," rääkis Reigo.

Muusiku sõnul on väga sümpaatne ka see, et kalamehed suhtuvad liikide kaitsesse tõsiselt. "Suhtutakse jätkusuutlikult, arvestatakse näiteks alammõõtudega. Kui püüad 49 sentimeetrise, aga lubatud alammõõt on 50 sentimeetrit, siis lased selle kala vette tagasi."

Reigo lisas: "Ja päris noored hoolivad ka. Käivad fotokaga ja seljakotiga metsas ja hoolivad looduskaitsest. Eks teadlikkust tuleb muidugi tõsta, aga olukord pole lootusetu."