Internetist kasside vaatamine annab energiatFoto: Damian Dovarganes
Inimesed
17. juuni 2015, 11:03

KASSISÕBRAD, RÕÕMUSTAGE! Kiisuvideote vaatamine turgutab tervist (2)

Veetsid pool tundi YouTube´is kassiklippe vaadates ja süüdistad ennast ajaraiskamises? Pole mõtet. Pigem tegid endale head. USA Indiana ülikooli teadlased väidavad, et kiisuvideote vaatamine mõjub igati kasulikult, vahendas EurekAlert.org.

Teadlased küsitlesid ligi 7000 inimest ja järeldused olid üsna üheselt mõistetavad: veebist kasside vaatamine pole mitte ainult lõbus. See muudab inimesed energilisemaks, parandab nende tuju ja vähendab depressiooni.

Uurimuse autor Jessica Gall Myrick selgitas, et võib tunduda, nagu oleks sellise teema uurimine naljategemine. "Kassivideote vaatamine on üks inimeste lemmikajaviiteid, aga kuidas see meile mõjub, pole teada. Miks me neid klippe üldse vaatame?"

Internetist kogutud andmete põhjal oli möödunud aastal YouTube´is üle kahe miljoni kassiklipi. Neid vaadati 26 miljardit korda. Samuti on kassivideod on kõikidest teistest YouTube´i klippidest tunduvalt menukamad.

Uuringu põhjal vaadataksegi kassivideosid kõige rohkem Facebookist ja YouTube´ist, järgnevad veebilehed Buzzfeed ja  I Can Has Cheezburger.

Küsitluses osalenud inimestest 36 protsenti kirjeldas end kassiinimesena. Ligi 60 protsenti kinnitas, et neile meeldivad nii kassid kui koerad.

Vabatahtlikud tunnistasid, et vaatavad kasse ka töö ajal ning koolis. Osalejate sõnul tundsid nad end pärast kassivideote vaatamist energiliste ja rõõmsatena. Ärevus, masendus, kurbus leevenesid. 

"Kui inimesed kulutavad kasside vaatamiseks tööaega, võib see lõppkokkuvõttes olla kasulik. Hea tunne, mis kiisude nägemisest saadakse, aitab kulutatud aja pärast tagasi teha ning usinam olla," ütles Myrick.

Teadlane kinnitas, et nüüd asub ta uurima seda, millised kassivideod sobiksid näiteks depressioonis inimeste turgutamiseks.