Pirita randFoto: MARI LUUD
Ilm
7. juuli 2015, 16:40

Suveilma oodata ei ole (34)

Uusi bikiine soetada pole mõtet – päikest ei ole ega tule ning vihm jumet ei anna.

EMHI ilmaprognoosi andmetel jätkub vilets ilm ka järgmisel nädalal. Kui homseks lubab ilmaprognoos natukene päikselisemat ilma, siis käesoleval ning järgmisel nädalal on endiselt oodata vahelduvat pilvisust ning hoovihma.

Kuigi sajab, on ilm siiski soojemapoolne. Temperatuur jääb 15-20 kraadi piiresse. Päikese käes võib sooja olla kuni 20 kraadi. Ida- ja Lõuna-Eestis lubab kuni 22 kraadi sooja. Öösiti temperatuur pilvisuse tõttu ei lange, mistõttu päevane miinimumtemperatuur 15 kraadi püsib ka öösiti.

Tuul puhul edela- või läänekaarest. Enne läänepoolt lähenevat madalrõhuala võib tuul pöörduda kagusse, kuid siis jälle tagasi edelasse. Vahelduvat vihmasadu on oodata kõikjal Eestis.

Säärast ilma ennustas ka ilmatark Arno Saidla, kes ennustab ilma looduse järgi. Tema prognoos jaheda ning külmade tuultega suve kohta tundub paika pidavat. Ka tema sõnul on sooja oodata 14-18 kraadi, maksimaalselt 20.

Üldiselt jätkub jahe ja vihmane ilm kuni juulikuu lõpuni. Pikemaajaline ilmaprognoos annab lootust, et kuu lõpus on suvisem ilm. Seda, et ilm läheb suve teises pooles soojemaks, lubas ka Arno.