Foto: Irina Mägi
Loomad
9. juuli 2015, 11:41

GALERII | TÄIEGA NUNNU: politseikoerad peavad Saaremaal "suvepäevi". (2)

Kahel päeval võib Kuressaares erinevates kohtades näha askeldamas rohkel arvul politseikoeri koos juhtidega.

Lääne prefektuuri vanemkoerajuht Silvar Rattase sõnul kestavad õppepäevad kaks päeva ja tavaliselt kord aastas selline kokkusaamine toimub, et koos harjutada.

Suurem hulk oli täna kohal patrullteenistuse koeri, kes tegelevad jälje ajamisega, otsivad ja peavad kinni isikuid, kolm narkokoera ja osa nn. kombikoera, kes ajavd nii jälge kui ka otsivad narkootikume.

Õppepäevadel on kohal Belgia lambakoerad, Saksa lambakoerad üks Hollandi lambakoer ja inglise springelspanjel. Lääne prefektuuri politseikoerad elavad koerajuhtide juures kodus ja käivad patrullis koos juhiga.

Rattasel on kaks politseikoera, kahekuune inglise springerspanjeli kutsikas, kelle omanikuks ta sai nädal tagasi ja teine koer on teenistuses olnud üle kaheksa aasta. Lääne prefektuuris on teenistuses 15 politseikoera.

Rattase sõnul on tema kaks koera alati ja igal pool temaga kaasas. Nii ka täna, kui Fageljägarens Putzzard koos kutsikas Fageljägarens Pockardiga, jälgisid rahulikult autost peremehe liikumist ja platsil toimuvat.