Foto: MARI LUUD
Ilm
12. august 2015, 12:02

Ilmatark Ilmar Tiismaa: sügisel saab veel isegi randa minna! (17)

Ilmatark Ilmar Tiismaa rääkis Õhtulehele, et sügis tuleb tema hinnangul pikk ja ilus. Ilmatarga hinnangul võib kohata lausa selliseid sügispäevi, mil võib randa peesitama minna.

"Sügis tuleb minu arvates pikk. Need ilmaennustajad Rootsist ennustavad varajast talve - no mina seda ei usu! Sügis tuleb pikk ja päris ilus," lausus Tiismaa.

Samas tõdes Tiismaa, et päris kindel olla siiski ei saa. Nii nagu tänavuse suvegagi, võib ka sügisel ilm teha ootamatult korrektiive ja teise pöörde võtta. "Ilm võib teha korrektiive. Nüüdki tegi, et tuli natukene pikem soojalaine, ent see hakkab nüüd tasapisi hääbuma ja järgmine nädal on natukene jahedam," rääkis ilmatark.

Tiismaa räägib, et kui aastate lõikes on august olnud alati aasta kõige sademeterohkem kuu, siis sel aastal nii ei ole ja august tuleb oodatust kuivem.

Tiismaa annab lootust, et veel sügiselgi võib kohata päevi, mil saab randa ujuma ja päikest püüdma minna. "Sügisel võib saada päevitada veel, selliseid 20 kraadiseid päevasid tuleb siis kindlasti ka," lausus Tiismaa.