See foto on tehtud Kuusalus "kutsikavabriku" perenaise majapidamises tänavu juuli algul, mil loomakaitsjad seal ülihalbades tingimustes peetud loomad päästsid.Foto: Eestimaa Loomaitse Liit
Loomad
10. september 2015, 10:08

Kuusalu "kutsikavabriku" pidaja on hakanud jälle loomi soetama (21)

Pea kolm kuud tagasi Kuusalu "kutsikavabrikust" loomad päästnud ja neile uued kodud leidnud MTÜ Nurru Ometi vabatahtlikeni on viimaste päevade jooksul jõudnud teated, et loomi paljundamise ja müügi eesmärgil kitsastes tingimustes pidanud ja näljutanud naine on hakanud taas koeri ja kasse soetama.

"Seekord saime Kuusalus toimuvast teada ühe abipalve kaudu - nimelt ostis soomlanna ühelt Lõuna-Eesti proualt kitsed, kes aga uues kodus põgenema pääsesid. Loomade kinnipüüdmiseks paluti loomakaitsjatelt abi," selgitas Nurru Ometi anonüümseks jääda sooviv vabatahtlik.

Peale kohapeal käimist on loomakaitsjatel alust karta, et "kutsikavabrikut" pidanud naine võib loomade paljundamis- ja müügitegevust jätkata.

Kohapeal fotod teinud Eestimaa Loomakaitse Liidu esindaja Heiki Valneri sõnul on naise majapidamine täienenud mitmete loomade võrra: ühes puuris istus kokku neli kassipoega, pimedast laudast vaatas vastu üks saksa lambakoer, väikeses puuris kössitas apaatse olemisega küülik ning samuti oli territooriumil näha ülikitsastes tingimustes elavaid kodulinde.

Lemmikloom.ee võttis ühendust ka kõnealuse loomapidajaga, kes selgitas, et hetkel peab ta ühte koera ja oma tarbeks kanu, kuid loomi ta müümise eesmärgil enam ei paljunda.

Artikkel tervikuna on lugeda Lemmikloom.ee.