Seenenäitusel Tartu loodusmajas saab näha üle 80 erineva seeneliigiFoto: Silja Paavle
Ilm
17. september 2015, 15:46

Seenenäitus Tartu loodusmajas kinnitab: tänavu on metsades puravikuuputus (6)

"Kui tänavu on söögiseeni üldiselt metsades vähe, siis äsja on alanud puravikuaeg ning metsades on puravikuuputus," kinnitab Aire Orula lisades, et seetõttu on ka Tartu loodusmaja seenenäitusel tänavu enim näha puravikke.

Veel täna ja homme Tartu loodusmajas asuval seenenäitusel saab näha üle 80 erineva seeneliigi ning see on Tartu loodusmaja õpetaja, seenenäituse ühe koostaja Aire Orula sõnul tänavuse niru seeneaasta kohta üsna korralik tulemus.

Et seeneaasta pole kiita, on ka näitusel söögiseeni suhteliselt vähe. Aire Orula sõnul on näiteks pilviku- ja riisikavalik suhteliselt kesine. Kui varasematel Tartu loodusmaja seenenäitustel on saanud näha ka timpnarmikut ja lehterkukeseent, siis neid seeni ei õnnestunud tänavu näituse tarbeks korjata, niisamuti ei leitud näituse tarbeks ühtegi surmavalt mürgist seent.

Küll aga saab tänavu pilgu heita paarile haruldasele seenele. Kausjas maatäht on lausa looduskaitse all ning lehiseliimiku leiukohti on Eestis teada vaid kümmekond.

Lisaks seenenäitusele on loodusmajas Külli Kalamees-Pani fotonäitus seentest ning iga päev kell 10-13 ja 15-18 vastavad seenespetsialistid Kuulo Kalamees ja Külli Kalamees-Pani seeneteemalistele küsimustele.