Roheline kärbseseenFoto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
22. september 2015, 10:56

Süüria pagulasnooruk suri Saksamaal seenemürgistusse (54)

16-aastane süürlasest teismeline suri Saksamaal Münsteris rohelise kärbseseene mürgistusse. Sarnaseid juhtumeid esineb riigis viimasel ajal sageli ja arstid usuvad, et pagulased ajavad mürgise seene segi enda kodumaal kasvavate söögiseentega, vahendas Deutsche Welle.

Nooruk toodi Münsteri haiglasse eluohtlikus seisundis. Tema maks oli rängalt kahjustatud ja püüdlused talle maksadoonor leida ei kandnud vilja.

Haigla elundisiirdekeskuse direktor Hartmut Schmidt kinnitas, et nii raske maksakahjustuse puhul on siirdamine ainus võimalus.

Koos poisiga toodi haiglasse veel neli inimest, sealhulgas ka noormehe ema. Neist kolm on paranemas, kuid neljandal patsiendil on samuti tõsised maksaprobleemid ja ka talel otsitakse elundidoonorit.

Hannoveri ja Münsteri piirkonnas on viimastel nädalatel seenemürgistusega haiglasse sattunud üle 50 pagulase. Arstid usuvad, et põgenikud peavad mürgist rohelist kärbseseent mingiks söödavaks seeneks.

Baier liidumaa, kuhu on jõudnud erakordselt palju põgenikke, andis pagulastele välja eraldi hoiatuse mürgiste seente kohta. 

Roheline kärbseseen on inimesele surmavalt mürgine. Surm saabub neeru- ja maksakahjustuste tõttu.