HIRMUNUD, NÄLJAS JA RÄPANE: esmaspäeva hommikul prügi välja viima läinud Kopli tänava elanik leidis konteinerist eest koera.Foto: Facebook/Hoiupaik
Seisukoht
12. oktoober 2015, 16:52

Seisukoht | Mida mõtleb jõhkard, kes viskab koera prügikasti surema? (20)

Möödunud nädalavahetus tõi kaasa kaks südametut ja julma loomavaenulikku tegu.

Esmaspäeva hommikul Tallinnas Kopli tänaval prügi välja viima läinud tallinlane leidis biojäätmete prügikonteinerist eest pisikese hirmunud koera, kes oli kellegi poolt sinna surema visatud. Umbes kümnekuune koerake oli märg, hirmunud, näljane ja räpane. Samuti oli vigastada saanud looma tagumine käpp. Hetkel on koer Tallinnas loomade hoiupaigas, kus talle annab abi loomaarst.

Pühapäeva hommikul visati Tallinnas Kihnu tänava kortermajas toimunud joomingu käigus kuuenda korruse aknast alla kass. Looma vigastused olid väga rasked. Loomaarst diagnoosis kassil mitu lahtist luumurdu, lisaks oli ta kukkudes oma keele läbi hammustanud. Vaatamata talle hoiupaigas osutatud esmaabile ja ravile suri kassike järgneval ööl.

Sellistest juhtumitest lugeda on väga kurb ja raske. Lausa õõvastav.

Mis toimub inimese peas, kes viskab kassi aknast alla või jätab koera prügikasti surema? Kas neil üldse eksisteerib aju kui selline või on mõtlemisorgani asemel hoopiski niit, mille pooleks lõikamisel kõrvad küljest kukuvad? 

Ma loodan südamest, et endast nõrgemaid, pisemaid ja kaitsetumaid väärkohtlevad inimesed saavad oma elus täpselt selle, mille nad on ära teeninud.

Õigupoolest sellised inimesed ei vääri isegi inimeseks nimetamist. Tegemist on inimrämpsuga selle kõige ehedamal kujul.