Seisukoht
13. oktoober 2015, 18:23

Seisukoht | Millega mõtlevad loomapiinajad? (4)

Möödunud nädalavahetus tõi kaks südametut ja julma loomavaenulikku tegu. Esmaspäeva hommikul Tallinnas Kopli tänaval prügi välja viima läinud tallinlane leidis biojäätmete prügikonteinerist eest pisikese hirmunud koera, kelle keegi oli sinna surema visanud. Nüüd on koer Tallinnas loomade hoiupaigas, kus talle annab abi loomaarst.

Pühapäeva hommikul visati Tallinnas Kihnu tänava kortermajas kuuenda korruse aknast alla kass. Loom sai rängalt viga – loomaarst diagnoosis kassil mitu lahtist luumurdu, lisaks oli ta kukkudes oma keele läbi hammustanud. Vaatamata talle hoiupaigas osutatud esmaabile ja ravile suri kassike järgneval ööl.

Sellitest juhtumitest lugeda on väga kurb ja raske. Lausa õõvastav. Mis toimub inimese peas, kes viskab kassi aknast alla või jätab koera prügikasti surema? Kas neil on mõtlemisorgani asemel hoopiski niit, mille pooleks lõikamisel kõrvad küljest kukuvad? 

Loodan südamest, et endast nõrgemaid, pisemaid ja kaitsetumaid väärkohtlevad inimesed saavad oma elus täpselt selle, mille nad on ära teeninud. Õigupoolest sellised inimesed ei vääri isegi inimeseks nimetamist.