Foto: Eesti Loomakaitse Selts
Loomad
28. oktoober 2015, 08:36

OSKATE ÄKKI AIDATA? Seapoiss Possu otsib kodu (10)

Eesti Loomakaitse Selts otsib ajutist või alalist kodu miniseale Possu.

Possu leiti Laitse aiandusühistute lähedal asuvast metsast, kus ta toimetati hoiukoju ja peatselt ka kliinikusse.

Arstipoolsel ülevaatusel selgus, et tegemist on umbes 1,5-aastase seapoisiga, kelle puhul on näha, et teda on halvasti peetud, ehkki otsesed tervisehädad tal puuduvad.
Mõne aja pärast leidsid loomakaitsjad üles ka sea omanikud, kelle sõnul oli muidu Tallinna korteris peetud notsu Laitses külas käies kaduma läinud.

"Omanikega vesteldes sai selgeks, et põssat polegi kunagi loomaarstile näidatud ja poldud teadlikud isegi selle vajadusest. Hoiukodus Possuks nimetatud seapoisile vajalikke hooldusprotseduure omanikele tutvustatud, on viimased valmis temast tänase seisuga loobuma. Lähipäevil kui saame loovutuslepingule nendepoolse allkirja alla, soovime põssa toimetada uude heasse koju või ajutisse hoiukoju," seisis Eesti Loomakaitse Seltsi Facebooki postituses.

Uus kodu peaks arvestama sellega, et suure tõenäosusega on tegemist Vietnami rippkõht seaga, kes võib kastreerides kasvada umbes 60 kg, muidu aga ka keskmiselt 80kg raskeks.

Praeguses hoiukodus on Possul väga kehv parketi peal kõndida ja sellepärast oleks hea kui ta leiaks endale kiiremas korras mõne vähem libeda põrandakattega elamise. 

Kõige paremini sobiks Possule nt aedikmaja või elu mõnes mõnusas soojas laudas, sest tegelikult hetkel leviva seakatku tõttu ei tohigi seaga oma majast kaugemale jalutama minna.

Hästi sobiks Possule ka piiratud hooviga eramaja, mille aias saaks ta vabalt liikuda ja oma seaasju ajada.

Lisainfot Possu kohta võib leida SIIT!