12aastane Kaug-Ida poiss läks appi kaheksa-aastasele sõbrale, kui karu teda ründas. Poisid päästis taksikoer.Foto: Sophia Brown / YouTube
Ilm
13. november 2015, 14:17

Karu tuli 8aastasele koduõuel kallale, appi tõttasid 12aastane sõber ja taksikoer (31)

Siberian Times kirjutab, kuidas kaks vene poissi karuga võitlesid. Kaheksa-aastasele Stasile jooksis appi 12aastane Nikita ja virutas karule kiviga vastu pead. Poisid pääsesid hullemast, kui võitlusväljale tormas vapper taks Tosja.

Kui Kaug-Idas Amgu külas elav Stas Nagornov poest koju jõudis, tuli talle õue peal karu kallale. "Karu paiskas ta maha, hakkas teda tallama ja hammustama," rääkis Nikita Nikonov. "Karu kahmas ta peast, siis õlast ja seljast. Mina vaatasin ja jooksin karu poole. Ma ei mõelnud üldse endale või et mis võiks juhtuda. Tahtsin ainult oma sõpra päästa."

"Nikita jooksis ja päästis mu. Ta lõi karule kiviga vastu pead," jutustas Stas.

Kivilöök viis karu tähelepanu Nikitale, keda metsloom nüüd järas ja küünistas.

Sel hetkel tormas võitlusväljale pisikene taks Tosja, ise ägedalt klähvides. Karu jättis poisid rahule ja tormas Tosja peale. Koerake jooksis metsa, mesikäpp tema kannul. Küllap oli see kutsul surmajooks, aga ta meelitas karu külast kaugemale. Taks tuli varsti koju ühegi vigastuseta.

Stasi keha oli kaetud kriimustuste, hammustuste ja muljumishaavadega. Lisaks oli poisike karu rünnakust ehmunud. Sõbrale appi läinud Nikita sai veel rohkem viga – tema käel olid sügavad haavad ning loom oli hammustanud teda mõlemast jalast.

"See oli vapustav. Ma poleks uskunud, et karud võivad keset küla lastele kallale tulla. Vaade oli kohutav, laste rõivad verised," rääkis Nikita ema Maria.

Hiljem selgus, et sama noor karu, kes lapsi ründas, oli tunginud enne ühe külamehe aeda, mille peale mees koos naisega majja pakku jooksis.

Verejanulisele karule tegid lõpu peale jahimehed. Nikita ja Tosja said kangelasliku tegutsemise eest autasud.

Nikitat ravinud arstil aga ei tulnud poisi kiitmise ja tunnustamisega sõnadest puudu: "Nikita tegu oli uskumatu – visata kiviga kiskjat, vaadata metsloomale silma, et päästa oma sõpra. See on mehetegu. Väga vapper!"

Nikita ema nimetas "tõeliseks päästjaks" Tosjat.