Sügis.Foto: KAZUHIRO NOGI
Ilm
16. november 2015, 12:28

TALV LÄHENEB: sel nädalal saab vihma, lörtsi ja tunda tugevat tuult (2)

See nädal toob Eestisse vihma, lörtsi ning tugevamaid tuuleiile, kuid ometigi ei lähe ilm veel väga külmaks: päevased õhutemperatuurid võivad ulatuda kuni kümne kraadini.

Teisipäeva kesköö paiku läheneb Läänemerelt madalrõhulohk ühes tihedate sajupilvedega, mis katavad hommikuks nii Lääne- kui Kesk-Eesti, kuid sisemaal võib sekka ka lörtsi tulla, vahendab ilmateenistus.ee.

Lõuna- ja kagutuul paisub tugevaks, ulatudes sisemaal puhanguti 12, rannikul 18 m/s.  Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi, saarte rannikul kuni 7 kraadi sooja.

Kolmapäeva öösel on vihmahooge hõredalt, saju võimalus on pisut suurem Eesti idapiiri lähistel ning ka Saare- ja Hiiumaal. Päeval jõuab Läänemere äärde uus madalrõhkkond ja tõenäoliselt kandub Eestist mööda lõuna poolt. Kuid niiskust lisandub ning taevas kattub taas sajupilvedega. 

Neljapäeval üks madalrõhkkond eemaldub, kuid päeval läheneb juba uus mistõttu on vihmasem öösel ja uuesti õhtu poole. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5 kraadi, saartel kuni +7, päeval 5..8°C.

Reede läheneb öösel uus madalrõhkkond ja ilm muutub vihmaseks. Päeval eemaldub madalrõhkkond Peterburi poole ja selle järel sajab meil hoovihma. Tuul pöördub loodesse ja põhja. 

Laupäeval on eemalduva madalrõhkkonna järel sajuhooge harvem, kuid vihma sekka tuleb ka lörtsi.