VannFoto: Vida Press
Maailm
23. november 2015, 15:15

Rootsi kuningas tundis vanniskäimise pärast häbi: "Vannid tuleks ära keelata!" (8)

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf tunnistas, et oli sunnitud vanni võtma ja tundis siis häbi. Ta tegi üleskutse, et vannid kui suured vee- ja energiaraiskajad tuleks üldse ära keelata.

"Kõik vannid tuleks ära keelata. Kujutage seda ette!" hüüatas kuningas intervjuus, mille ta andis Svenska Dagbladetile ÜRO kliimaläbirääkimiste eel, mis peetakse Pariisis 30. novembril, vahenda The Local.

Rootsi kuningas ütles, et vannide keelustamise idee tekkis tal päev enne intervjuud, kui ta oma igahommikusi protseduure tegi ning oli sunnitud võtma vanni, kuna seal, kus ta viibis, puudus dušš.

"See võttis hulga vett ja energiat. See rabas mind väga selgelt: nii ei ole mõistlik teha," tunnistas Carl XVI Gustaf ja lisas, et ta tundis oma teo pärast lausa häbi. Hiljem ütles ta intervjuus, et oma vannikeeluga pakkus ta pisut üle.

"Aga selles on tõde, sellised pisiasjad omavad hiiglasuurt efekti," lisas ta.

Kuningas, kellel on märkimisväärne autopark, selgitas, et ta kasutab juba hübriidautot, kui ta Stockholmi ja Drottningholmi palee vahet sõidab. Samuti on ta hakanud ka vähem liha sööma.