Tormine Tallinna laht 28. novembril 2015.Foto: Teet Malsroos
Ilm
28. november 2015, 23:34

Pühapäeva pärastlõunal läheb taas tormiseks (7)

Ilm on lähiajal olnud Põhja-Euroopas väga tormine. Reedene torm vaibub pühapäeva hommikupoolikuks, kuid juba pärastlõunal muutub ilm taas tormiseks ning esmaspäeva hommikuks puhuvad lõuna- ja edelatuuled puhanguti kuni 30 meetrit sekundis. 

Pühapäeval jätkub aktiivne madalrõhkkondade liikumine Põhja-Euroopa suunas, kuid Läänemere idarannikule on surve üürikeseks veidi väiksem. Pärast keskööd tugevad tuuleiilid raugevad ja ka hommikupoolik on rahulikum.

Öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis vihma. Mandril on kohati jäiteoht. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 14-18 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -2..+3, saartel kuni +5°C.

Ka päeval on pilves selgimistega ilm ning sajab lund, lörtsi ja vihma. Jäiteoht jääb jõusse.
Puhub lõuna- ja edelatuul 4-9, saartel ja rannikul puhanguti 12 meetrit sekundis.

Pühapäeva pärastlõunal aga muutub lõuna- ja edelatuul taas tugevamaks. Tuule kiirus on 7-13, saartel ja rannikul puhanguti 17-22 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -1..+4, saartel kuni +6°C.

Ööl vastu esmaspäeva tuul tugevneb veelgi. Lõuna- ja edelatuul puhub 14-18, puhanguti 22, hommikuks 25-30 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on -1..+5°C. Päeval jäävad tuuleiilid nõrgemaks.

Meretase tõuseb, see ei tohiks erakorraliselt kõrgele tõusta, teatas ilmateenistus.
Tuuline ilm püsib kolmapäevani, õhutemperatuur on peamiselt plusskraadides.