Foto: Mati Hiis
Ilm
30. november 2015, 11:34

Hiiumaa ja Vormsi liinidel ei välju parvlaevad tormi tõttu vähemalt lõunani

Pühapäeva öösel tõusnud torm katkestas laevaliikluse kolmel Väinamere parvlaevaliinil - Rohuküla-Heltermaa, Rohuküla-Sviby ja Triigi-Sõru liinidel.Kuivastu-Virtsu liinil on liiklus graafikujärgne.

Täna varahommikul toimus Hiiumaalt mandrile parvlaev St Ola esimene reis kell 6.30, kuid järgmised väljumised on tormi tõttu ära jäänud.

PL Harilaid, mis asendab sel nädalal dokihoolduses olevat Regulat, ei ole saanud tugeva tuule tõttu reise Rohukülast alustada. Mõlemad parvlaevad seisavad Rohukülas ja ootavad tormi vaibumist.

Triigi-Sõru liinil toimusid pühapäeval reisid graafikukohaselt. Tormi ootuses sõitis PL Kõrgelaid veel õhtul kell 20.30 Saaremaale Triigi sadamasse tormi varju, seistes seal kuni ilmaolude paranemiseni.

PL Ormsö ei ole samuti täna veel Vormsilt Sviby sadamast saanud väljuda.
Ilmateenistuse andmetel puhub saartel ja läänerannikul lõuna- ja edelatuul 12-17, puhanguti 25-30 m/s, pärastlõunal tuul nõrgeneb ja pöördub läände.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest nii parvlaevagraafikute kui ka väljumiste osas.