Foto: Teet Malsroos
Ilm
7. detsember 2015, 10:54

Mandri ja saarte vaheline parvlaevaliiklus on endiselt häiritud

Tugev torm ja veetaseme tõus häirisid nädalavahetusel tõsiselt parvlaevaliiklust – esmaspäeva hommikuni ei toiminud ühtegi väljumist ei Saaremaale, Hiiumaale, Vormsile ega ka Triigi-Sõru sadamate vahel.

Kui alates pühapäeva õhtust ei saanud parvlaev Hiiumaa Kuivastu-Virtsu liinil ülikõrge veetaseme tõttu ülesõite teha, siis täna hommikul kell 9.40 tegi Hiiumaa esimese proovireisi Kuivastust ning jätkab ülesõite graafikujärgselt.

Rohuküla-Heltermaa liinil toimus pühapäeva hommikul üks parvlaev St Ola ring Heltermaalt 8.30 ja Rohukülast 10.00, peale seda katkes liiklus, mis pole veel esmaspäeva hommikuks taastunud.

Praeguste prognooside kohaselt on võimalik liikluse taastumine täna õhtul, kuid täpne aeg selgub päeva jooksul.

Vormsi liinil katkes liiklus reede pärastlõunal. Enne veetaseme olulist langust ei ole võimalik liiklust jätkata, sest parvlaev Ormsö laadimine-lossimine on tugeva tuule korral võimalik veetasemel vähemalt alla +65cm.

Pühapäeval ja esmaspäeva hommikul ei ole reise toimunud ka Triigi-Sõru liinil.

Hommikul kell 9 oli Rohukülas veetase 104 cm tavalisest kõrgem. Prognoosi kohaselt langeb veetase oluliselt alles õhtuks.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata operatiivinfot veebilehelt või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest nii parvlaevagraafikute kui ka väljumiste osas.